Pekmezde zamlardan nasibini aldı

Batman’da hava sıcaklıklarının düştüğü şu günlerde vatandaşlar, üzüm pekmezine ilgi gösteriyor. Geçen sene 25 liradan satılan pekmez bu sene 70 liradan satılıyor.

Pekmezde zamlardan nasibini aldı
Yayınlama: 21.11.2022 14:14:08
182
A+
A-

PEKMEZDE LÜKS OLDU…

Bölge halkının kışın vazgeçilmez ürünlerinin başında gelen pekmeze şu aralar ilgi giderek aldı. Özellikle kansızlığa iyi geldiği bilinen pekmeze vatandaşlar, rağbet gösteriyor. Kendileri ve çocukları için doğal pekmez alan vatandaşlar, “Pekmez, bizim ilimizde meşhurdur. Kışın olmazsa olmazlarımızdandır. Özellikle kışın tahinle karıştırıp tüketiyoruz. Hem kansızlığa iyi geliyor hem de direnç veriyor” dediler. Özellikle doğal pekmeze yöneldiklerini belirten vatandaşlar, pekmezin soğuğa karşı etkili olduğunu insan vücuduna sıcaklık ve enerji verdiğini ifade ettiler.

PEKMEZİN KİLOSU 70 TL’DEN BAŞLIYOR…

Doğal pekmezin kilosunun 70 TL’den başladığını bildiren vatandaşlar, özellikle vücut dirençlerini yükseltmek içinde pekmez alıp tükettiklerini belirttiler. Pekmezi hem sulandırıp meyve suyu gibi hem de tahinle birlikte tükettiklerini bildiren vatandaşlar, Batman ’da üzüm pekmezinin daha çok bilindiğini bildirdiler. Aktarlarda pekmezin kilosunun 70 TL’den başlayan fiyatlarla satıldığını bildiren vatandaşlar, “Pekmez alacağımız zaman mutlaka tahinde alırız. Önceden aktarlardan hazır tahin alıyorduk. Şimdilerde ise aktarlar getirdikleri aletlerle gözümüzün önünde tahin yapıyorlar. Tahin yapma makinesinde susamlar çekilip tahin haline gelirken çok güzel bir koku yayıyor” dediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.