Şehit öğretmenler için mevlit okutuldu

Batman’ın Sason ilçesinde şehit düşen ve Türkiye genelindeki tüm öğretmenler için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutulup dualar edildi.

Şehit öğretmenler için mevlit okutuldu
Yayınlama: 24.11.2022 15:43:40
47
A+
A-

Sason ilçesinde geçmişten bugüne kadar Türkiye genelinde düzenlenen çeşitli terör saldırılarında katledilen öğretmenler için ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programında ilk olarak Sason İmam hatip Anadolu Lisesinde Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu. Ardından şehit yakınları ile birlikte ilçede bulunan şehit öğretmenlerin kabirlerini ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt ve beraberinde bulunan okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler, orada Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okuyarak şehit öğretmenlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

“TÜM ŞEHİT ÖĞRETMENLERİ ANDIK”

Düzenlenen programda konuşan Sason İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, “Öğretmenler günü münasebetiyle bizler, ilçedeki eğitimcilerimiz ve şehit ailelerimiz ile birlikte ilçedeki şehit öğretmenlerimizin kabirlerini ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim okutarak dualar ettik. Ardından ilçemizdeki İmam hatip lisesinde 3 dilde mevlidi şerif okutarak Türkiye genelindeki tüm şehit öğretmenlerimizi andık” dedi. Düzenlenen programın ardından katılımcılara şeker ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.