Suriyelilerin altın renkli lezzeti

Batman’da ikamet eden Suriyeliler tarafından altın renkli Felafel (Nohut köftesi) ilimizin birçok noktasında pişiriliyor.

Suriyelilerin altın renkli lezzeti
Yayınlama: 30.11.2022 14:45:11
Düzenleme: 30.11.2022 14:59
296
A+
A-

Falafel, Arap yarımadasından ülkemize özellikle Suriyeliler tarafından getirilen bir köfte yemeği.  Mısır, Sudan, Şam, Irak ve Suudi Arabistan’da pişirilen bu leziz köfte, Batman Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Ortaokulu yanındaki genç marketçi Kasım Hacı Hınedi tarafından pişiriliyor. Felafel’in atıştırmalık bir ürün olduğunu kaydeden 18 yaşındaki Kasım Hacı Hınedi , “9 yıldır Batman’dayım. Felafel, Suriye’de yaygın bir ürün olduğundan dolayı Suriyeliler daha çok tercih ediyor ve kahvaltılık olarak tüketiyorlar. Nohut ve özel baharatlardan yapılıyor. Ayrıca biraz sarımsak da var. Yağda kızarttıktan sonra müşterilerimize sunuyoruz” dedi.

“SURİYELİLER DAHA ÇOK SEVİYOR”

Batmanlıların felafel köftesine fazla rağbet etmediğini ama Suriyelilerin felafel köftesini çok sevdiğine dikkat çeken Hınedi, “8 Adet felafel köftesi 5 TL’ye, tane olarak ise 1 TL’den satıyoruz. Burada market işletiyoruz.  Ağırlıklı olarak Suriye ürünlerini satıyoruz. Açık havada da bizim meşhur felafel yemeğini pişiriyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.