“TATLI MALİYETLERİ YÜZDE 500 ARTTI” 

Batman Turgut Özal Bulvarı, Türk Telekom yanında hizmet veren Tatlıcı Suat Usta, kendi şerbetlerini kaynatarak, glikozsuz tatlı ürettiklerini belirtti.  Artan fiyat artışlarından ve zamlardan yakınan 25 yıllık tatlı ustası,  maliyetlerin yüzde 500 oranında arttığından dert yandı.

“TATLI MALİYETLERİ YÜZDE 500 ARTTI” 
Advert
Yayınlama: 01.11.2022 17:16:01
75
A+
A-

“TALI, GÜNEYDOĞU’DA MEŞHUR”

Sabah 10’dan gece 24.00’e kadar sıcak tatlı dökümü yaptıklarını kaydeden usta tatlıcı, “Baba ve dede mesleği olarak ailecek tatlıcıyız. Tatlıcılık özellikle bizim Güneydoğu Anadolu bölgesinde meşhurdur. Batman, Diyarbakır, Mardin, Adana, Mersin ve Muş gibi vilayetlerde yaygın bir meslektir.
Baklava, kadayıf, taş kadayıf, tulumba ve halka tatlı üretimi yaptıklarını kaydeden deneyimli tatlı ustası, “  Tulumba tatlımızı 45 liradan, kadayıf 70 TL, baklava 70 TL ve halka tatlımızın da kilosunu 40 liradan satıyoruz.
‘ KAR ORANIMIZ ÇOK DÜŞTÜ’
Kış mevsimine girdikleri için işlerinde bir artış gözlediklerini ancak aynı oranda kar oranlarının yükselmemesini artan maliyetlere bağlayan deneyimli tatlı ustası, “Bu zamlar gerçekten bizi mahvetti. Her gün yağa, una, şekere zam geliyor. Artık günlük zam geliyor. Bundan dolayı da bir şey kazanamıyoruz. Geçen sene tatlının kilosu 15 liraydı, bu sene 40 liraya satmamıza rağmen bizi kurtarmıyor. Geçen sene tüpü 90 liraya alıyorduk, şimdi 300 liraya alıyoruz. Şeker 210 liraydı, şuan ise bin 150 liraya yakın olmuş. Her şeye yüzde 500 zam gelmiş” dedi.


‘İNSANLARIMIZA HİZMET ETMEYİ SEVİYORUM”

Tatlı yapma aşamalarının her anını şevkle ifa ettiğini kaydeden Suat usta, “Her şeyden önce halka hizmet etmeyi seviyoruz. Elimizden geldiğince işimizi sağlıklı ve kaliteli yapmaya çalışıyoruz. İnsanların bu yüzden bizi tercih ettiklerini düşünüyorum. Tatlıda kullandığımız yağımızı günlük değiştiriyoruz. Hatta arzu edenler mutfağımızı, pişirme safhalarını gelip görebilirler. Hijyenik ortamımızda ve kaliteli malzemelerle tatlılarımızı üretmekteyiz” dedi. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.