“Tekstilde hedef dünyada ilk 3’e girmek”

MÜSİAD Batman Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Tekstil Zirvesi’nde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, tekstil sektörünün 2 milyon kişiye iş imkanı sağladığını kaydetti.

“Tekstilde hedef dünyada ilk 3’e girmek”
Yayınlama: 22.11.2022 17:17:28
Düzenleme: 22.11.2022 20:36
63
A+
A-

 

“TEKSTİL SEKTÖRÜ İSTİHDAMA YÖN VERİYOR”

Eva Düğün ve konferans salonunda tekstil sektörün sorunlarının konuşulduğu programa Vali Ekrem Canalp, milletvekili Ziver Özdemir, MÜSİAD Batman İl Başkanı Aladdin İraz, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Tekstil Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat ve işadamaları katıldı. Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye’de tekstil sektörünün gelişmesine, üretim süreçlerinin Ar-Ge ve Türkiye, dünyanın en büyük 5’inci tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldiğini söyledi. “En büyük hedefimiz rakiplerimizi geride bırakarak, dünyanın en büyük ilk 3 tekstil ihracatçı ve üretici ülkesinden biri olmaktır” diyen Asmalı, Türkiye’nin ekonomik büyümesine, istihdam ve ihracatının artmasına yön veren tekstil sektörünün sürekli artan yatırımlarıyla ülkenin dünyaya açılan penceresi konumunda olduğuna işaret etti.

30 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT…

Tekstil sektörünün 2 milyon kişiye iş imkanı sağladığını anlatan Asmalı, tekstil ve hazır giyim sektörlerinin pandemiye rağmen 2021 yılında 30 milyar doların üzerinde ihracata imza attığını kaydetti. Tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatının ise, 16.2 milyar dolar seviyesinde olduğunu dile getiren Asmalı, şunları kaydetti: “İş gücünün görece daha ucuz olduğu Güney ve Doğu Asya ülkelerinin hemen ardından gelen Türkiye, Almanya ve İtalya gibi Avrupa’nın dev sanayi ülkeleri ile rekabet edebilecek donanıma sahiptir. En büyük hedef pazarlarımızdan biri konumundaki Amerika’ya ise 839 milyon dolar ihracat yapıldı. 2022’nin Ocak-Ekim döneminde 8.7 milyar dolarlık ihracat yapan tekstil ve hammaddeleri sektörü, 15 milyar dolarlık yıl sonu hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.” Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.