Türkiye’de bir ilk. KGK destekli projede Sosyal Arabulucular göreve başladı

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) paydaşlığında ve Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) öncülüğünde şiddetle mücadele konusunda saha aktörleri yetiştirilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan 2 bin 317 sosyal arabulucu için yemin töreni düzenlendi.

Türkiye’de bir ilk. KGK destekli projede Sosyal Arabulucular göreve başladı
Yayınlama: 26.11.2022 12:57:27
276
A+
A-

Adalet Bakanlığı, Şiddetle Mücadele Vakfı, Küresel Gazeteciler Konseyi ve 27 üniversitenin işbirliğinde yürütülen “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Projesi” kapsamındaki “Yeminli Sosyal Arabuluculuk Sertifika Programı”, Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Nejdet Serin Konferans Salonu’nda yapıldı. Türkiye’de bir ilk olan projenin ilk yemin töreni programında konuşan Vakıf Başkanı Adem Solak, bir konuda yapılan mücadelenin başarıya ulaşması için o konunun topluma mal olması gerektiğini söyledi. Solak, “Şiddeti matematiksel boyutta tanımlayamazsak, şiddeti geometrik boyutta anlayamazsak hiçbir isabetli model üretemez ve bunu rahatlıkla başarıya ulaştıramayız.” dedi.

“Bu proje önümüzdeki 45-50 yıla damga vuracak”

Daha sonra konuşan Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, konseyin başlangıcından bu yana projenin içinde ve medya ayağında yer aldığını dile getirdi. Türkiye’nin her bölgesinden üniversitelerin projeye destek verdiğine işaret eden Dim, “Bu proje önümüzdeki 45-50 yıla damga vuracak. Bu proje için burada yapılan sadece bir başlangıçtır” diye konuştu. Dim, projeye katkı ve destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

Mülkiye Müfettişi Vali Osman Kaymak, toplumda şiddet gerçeğinin var olduğunu, bilimsel yoldan da bakarak buna çare üretilmesi gerektiğini bildirdi.

Şiddetle mücadele kültürünün bütün Türkiye’ye yayılmasının gerekliliğine işaret eden Kaymak, devletin de bu konuda öncü olması gerektiğini belirtti. Kaymak, daha önce kaymakamlık görevinde bulunduğu Eyüpsultan’da bu konuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu kapsamda şiddeti ortaya çıkaran sebeplere ilişkin araştırmalar yapıldığını, intikal eden şiddet olaylarıyla ilgili de psikolojik desteklerin sağlandığı kaydeden Kaymak, çok güzel sonuçlar alındığını dile getirdi.

Programda, projeye destek veren bazı üniversitelerin rektörleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de konuşma yaparak şiddetle mücadele konusunda bilinç oluşturulması adına yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından sosyal arabulucular için yemin töreni yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.