Üniversitede BISTLAB açılış töreni yapıldı

Öğrencilerin mesleğe donanımlı hazırlanmaları amacıyla birçok kurum ve kuruluşla iş birliklerinin hayata geçirildiği Batman Üniversitesinde, Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı (BISTLAB) törenle açıldı.

Üniversitede BISTLAB açılış töreni yapıldı
Yayınlama: 10.11.2022 14:41:54
Düzenleme: 10.11.2022 14:42
51
A+
A-

Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen açılış törenine, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Borsa İstanbul Kurumsal İletişim Direktörü Yavuz Selim Kurt, kentteki bankaların yetkilileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“BORSADAKİ AKTİVİTELER ANLIK YANSIYACAK”

BISTLAB’ın açılış töreninde konuşan Rektör Demir, laboratuvarın üniversitede öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitimlerin gerçekleştirilmesine olanak tanıyacağını söyledi. Borsadaki aktivitelerin üniversiteye kurulan laboratuvara anlık yansıyacağını ifade eden Rektör Demir, BISTLAB’ın finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına da önemli katkıda bulunacağını kaydetti.

BISTLAB’IN 7’NCİSİ BATMAN’A AÇILDI

Borsa İstanbul Kurumsal İletişim Direktörü Yavuz Selim Kurt da Batman Üniversitesine açtıkları BISTLAB’ın hayırlara vesile olmasını diledi. Borsa İstanbul olarak finansal hukuk yazarlığının daha da yaygınlaşmasını desteklediklerini ve kapsamda çalışmalar yürüttüklerini kaydeden İletişim Direktörü Kurt, 5 yıl önce başlayan BISTLAB projesinin daha önce Türkiye’deki 6 üniversitede kurulduğunu yedincisinin ise Batman Üniversitesinde açıldığını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.