“Üretim yapacak tesislere ihtiyaç var”

Batman’ın ilk akıllı ve teknolojik besi ve et üretim tesisi açıldı.

“Üretim yapacak tesislere ihtiyaç var”
Yayınlama: 22.11.2022 17:15:00
89
A+
A-

Batman Valisi Ekrem Canalp’ın katılımıyla Batman merkez Binatlı köyünde 25 milyonluk akıllı ve teknolojik Taç Besi ve Et Üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

“BU TESİS ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

Açılışa Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, Tunçsan Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Tunç ve kurum müdürleri katıldı. Açılışta konuşan Vali Canalp, bu entegre tesislerin Batman’a kazandırılması çok önemli olduğunu belirtti. Vali Canalp, “Buradaki örnekte olduğu gibi entegre şekilde üretim yapan tesislere de ihtiyaç var. Dolayısıyla burada yapılan bu güzel örnek de inşallah ilerleyen zaman dilimi içerisinde yenilerini de beraberinde getirecektir. Tesisimiz şuan yüzde 50 kapasitede. İlerleyen dönemlerde de yüzde 100 kapasiteye ulaşacak ve inşallah memleketimiz içinde Batman içinde güzel ve hayırlı bir tesis olacaktır” diye konuştu.

“GÜNEYDOĞU’DA İLK AKILLI TESİS”

Tunçsan Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Tunç, kurdukları bu tesisin Batman ve Güneydoğu’da ilk akıllı ve teknolojik tesis olduğunu belirtti. Tesislerinin 25 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Tunç, “Başta bize bu işe girmeyin denildi ancak biz ise girdik ve gördük ki Türkiye’de besi et ihtiyacı var. Tesisimizi bitirdik ve tesisimizde 15 kişiye istihdam sağlıyoruz. İleriki dönemlerde inşallah kendi besimizi, etimizi kesip, ihracatını yapacağız. Bu tesisi Batman’a kazandırdığımız içinde mutlu ve gururluyuz. Büyükbaş kapasitemiz şuan 300 adet ama inşallah yakında onun da kapasitesini arttırarak 600 adete çıkarmayı düşünüyoruz. İnşallah bu tesisimiz Batman’a et üretim tesisinde öncülük edecektir” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.