“Yaşlılarımıza yardımcı olmayız”

Batman Dörtyol kavşağında, yaya geçidinde bekleyen yaşlı bir amcayı gören lise mezunu Muhammed Furkan Esmer, amcayı kolundan tutarak güvenli bir şekilde karşıya geçirdi.

 “Yaşlılarımıza yardımcı olmayız”
Yayınlama: 09.11.2022 13:53:59
45
A+
A-

 “YAŞLI İNSANLARIN HAYIR DUASINI ALMAK ÖNEMLİ”

Bu örnek davranışından dolayı yaşlı amcanın hayır duasına alan Esmer, “Ben değil kim olsa bu hareketi yapardı diye düşünüyorum. Amcayı tedirgin bir şekilde yaya geçidinde beklerken refleksle yanına gidip yardımcı oldum. Koluna girerek karşıya geçmesini sağladım. Arabaların vızır vızır geçtiği bir kavşakta belli ki yaşlı amca tek başına karşıya geçemezdi. Amcanın bana “Allah senden razı olsun evlat” demesi yeter. Yaşlı insanların hayır duasını almak çok güzel. Unutmamalıyız ki biz de bir gün yaşlanacağız ve yardıma muhtaç hale geleceğiz. Yaşlılarımıza her zaman saygı ve sevgi göstermeliyiz. Onların hayat tecrübesi ve engin hoşgörüleri bizim için bir hazinedir” dedi.

“NİNEME DE YARDIMCI OLUYORUM”

Bu sene üniversiteye hazırlandığını kaydeden yardımsever genç, “Yardıma ihtiyaç duyan insanlara yardım etmeyi çok seviyorum. Sonuçta o insanlara kol kanat geriyor, destek vermiş oluyorsunuz. Dedem vefat etti, ama ninem ise hayatta. Kendisi 78 yaşında. Hepimiz elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Ben bazen bizzat ninemin elbiselerini hazırlıyorum veya suyunu, yemeğini getirip önüne bırakıyorum” diye konuştu. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.