Yeşil soğan 40 liraya yükseldi

Havaların soğumasıyla beraber yeşil soğan fiyatı yükselişe geçti. Pazarda yeşil soğanın kilosu 40 liraya yükselirken, demet fiyatı da 5 liradan satılıyor.

Yeşil soğan 40 liraya yükseldi
Yayınlama: 30.11.2022 16:55:12
388
A+
A-

DEMETİ 5 LİRAYA YÜKSELDİ

Pazarcı esnafı, fiyatlar arttıkça müşterinin azaldığına dikkat çekerek fiyat artışlarının asıl sebebinin mahsulden kaynaklandığını kaydetti. Batman’da yıllardır seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Metin Pınar, fiyatların yüksek olmasının nedeninde yağışların büyük etken olduğunu ifade etti. Artan maliyetler yüzünden kilosunu 40 TL’ye sattıkları yeşil soğanın adeta altınla yarıştığını kaydeden Pınar, satış yapmakta zorlandıklarını ifade etti. Sadece bir demet yeşil soğanı 5 TL’ye satmak zorunda kaldıklarını belirten Metin Pınar, “Henüz yerli yeşil soğan ürünlerimiz çıkmadı. Bunları batıdan getiriyoruz. Sadece yeşil soğan değil, tüm yeşillikler geçen seneye nazaran yüzde 200 oranında artmış durumda” dedi.

“BOŞUNA EMEK TÜKETİYORUZ”

Yaşanan zamların her şeye yansıdığını kaydeden Pınar, “Çalışıyoruz ama boşuna emek tüketiyoruz. Muz, 17,5 TL’ye alıyoruz, 20’ye veriyoruz. Geçen sene ise 7,5 TL’den satıyorduk. Nar 10 TL oldu. Geçen sene 3 kilogram narı 10 TL’ye veriyorduk. Elmayı bu sene kilosunu 12 TL’ye satıyoruz ama geçen sene 3 kilosunu 10 TL’ye veriyorduk. Mandalinalar da keza bu sene kadar pahalı değildi. 3-4 kilosunu bile 10 TL’den veriyorduk” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.