Yumurta et fiyatına yaklaştı!

Yumurta fiyatlarında son aylarda yaşanılan artış, adeta rekor seviyeye ulaştı. Köy yumurtasının kolisi 75 liradan satılırken, kuzu etin kilosu 95 liradan satılıyor.

Yumurta et fiyatına yaklaştı!
Yayınlama: 03.11.2022 16:15:44
354
A+
A-

YUMURTA FİYATLARI CEP YAKIYOR…

Temel gıda maddelerinden olan ve besin değeri yüksek yumurtanın tanesi bile geçen seneye oranla yüzde 100 artarken, koli fiyatı 75 liraya çıkarak nerdeyse kuzu eti fiyatına yaklaştı. Batman’da birkaç ay önce kilosu 80 TL olan kuzu eti 95 liraya gelerek fazla bir artış olmazken yumurta fiyatları ise gösterdiği çıkışla adeta cep yakıyor. Köy yumurtasının yanı sıra, normal yumurtaların jumbo koli fiyatı da 63 TL’ye yükselerek et fiyatına yaklaştı. Geçen sene 1 TL, 1,25 TL’den satılan köy yumurtasının adedi Batman’da 2,5 liradan satılıyor.

“SATICI OLARAK SIKINTI YAŞIYORUZ”

Birçok üründeki fiyat artışları hayvansal ürünlerde de boy gösterirken, orta ve büyük boy yumurta fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Batman Turgut Özal Bulvarı Dörtyol mevkiinde tandır ekmeği, pekmez ve yoğurt gibi birçok organik ürün satan Burak Seven, “Ortalama yumurta fiyatları yüzde 100 arttı. Fiyatları bizler de yüksek buluyoruz. Vatandaşlar da şikayetçi. Biz de satıcı olarak sıkıntı yaşıyoruz. Fiyatı öğrenip almaktan vazgeçenler de var. İnsanlar et ve tavuk almayı bırakın yumurta alamayacak duruma geldi. Büyük boy yumurta kolisi 59 TL, en büyük boy, yani jumbo dediğimiz yumurtanın da kolisini 63 TL’den satıyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.