1 Yılda 3 bin 55 olaya müdahale ettiler

Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2022 yılı içerisinde toplam 3 bin 55 olaya müdahale etti. Batman’da 7/24 görev başında olan ve olaylara anında müdahale etmek için mücadele eden itfaiye müdürlüğü ekipleri, bir yılda 3 bin 55 olaya müdahalede bulundu.

1 Yılda 3 bin 55 olaya müdahale ettiler
Yayınlama: 29.12.2022 15:52:33
182
A+
A-

 

İtfaiye ekipleri aynı zamanda göçük, kaza, mahsur kalma gibi olayda da yer alarak çalışmalar gerçekleştirdi. İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşları soba bacalarını temizletmeleri ve vatandaşların çoklu prizlere kablo takma konusunda uyardı.

“İYİ BİR SEVİYEYE GELDİK”

Son yılarda yapılan büyük yatırımlarla Batman itfaiyesi olarak iyi bir seviyeye geldiklerini belirten Batman İtfaiye Müdürü Mizbah Akboğa “Batman itfaiyesine yaklaşık son bir buçuk yıldır ciddi yatırımlar yapıldı. Şu an gördüğünüz yeni itfaiye müdürlüğü binası, itfaiye araçları, merdivenli itfaiye aracı, su ikmal aracı, dar alan aracı, kurtarma aracı ve son teknoloji ekipmanlar alındı. Yapılan bu yatırımlar sayesinde şu an Batman itfaiyesi olarak iyi bir seviyeye geldik. İnşallah bundan sonraki yapacağımız yatırımlar ile birlikte çok daha üst seviyelere gelmiş olacağız. Bizim buradaki amacımız Güneydoğu’nun incisi olan Batman’da profesyonel ve Güneydoğu’nun en iyi donanıma sahip itfaiye ekibini oluşturmaktır” dedi.

“ÇOKLU PRİZLERE DİKKAT”

Ekipleriyle birlikte her zaman hazır bir şekilde görev başında olduklarını söyleyen İtfaiye Müdürü Akboğa, “Batman itfaiyesi olarak şu an 124 personel, 16 itfaiye aracı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar aldığımız veriler 3 bin 55 itfaiye olayımız gerçekleşti. Bu itfaiye olayı içerisinde yangın, kurtarma, dalgıç boğulma her türlü alanı kapsıyor. Biz, Batman’da 3 şube ile hizmet vermekteyiz. Elektrik yangınlarında vatandaşlarımız çoklu prizler takmakta bu da belli bir zamandan sonra aşırı ısınma sonucu yangınlar meydana geliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.