60 Yıldır süren arkadaşlık 

Batman’da yaşayan ve 60 yıldır arkadaşlıkları süren ve gençliklerinde başlayan bu arkadaşlık yaşlılıkta da hala devam ediyor.

60 Yıldır süren arkadaşlık 
Advert
Yayınlama: 19.12.2022 15:52:46
788
A+
A-

Batman’da ikamet eden 80 yaşındaki fahri imam Mehmet Abdulhelim Demirel ve 84 yaşındaki emekli imam Mehmet Emin Yıldırım’ın 60 yıldır arkadaşlıkları sürüyor. Arkadaşlıklarının 60 yıla dayandığını belirten Mehmet Abdulhalim Demirel, “Birlikte 5-6 yıl medresede kaldık orada Seydaları dinledik beraber. Ermune köyünde oturuyorum, arkadaşım Gercüş’te oturuyor. Arada yanına gidip kalırdım ve beni misafir ettikten sonra beni yola kadar geçirirdi. Birlikte medreseye gidiyoruz akşam, yatsı namazlarımızı beraber kılıyoruz ve sohbetler ediyoruz, hatimler okuyoruz. İnşallah bu arkadaşlığımız sonsuza kadar devam eder. Birini sevecekseniz içinizde Allah sevgisi olması lazım, Allah sevgisi olan biri kabirde de ve öbür dünyada da devam eder” diye konuştu.

“GÜZEL VAKİTLER GEÇİRDİK”

İmam arkadaşıyla birbirlerine olan dürüstlüğüyle ve Allah sevgisiyle süren dostuluğun 60 yıla dayandığını kaydeden Mehmet Emin Yıldız, “Arkadaşlığımızda menfaat yok ve biz Arapkent Seyda’sının müritleriydik. Seydamızın tavsiyesiyle birbirimizi ziyaret etmeye başladık. Kendisi Ermune köyünde imamdı, ben ise Gercüş’te imamdım. Birbirimizin evine gidip gelirdik ve bunu 60 yıldır devam ettirmekteyiz. Şimdi benim yaşım 84’e dayandı. 60 yıldır çok güzel vakit geçirdik ve bunu devam ettireceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.