“696 KHK tekrar revize edilmeli”

Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Öz Sağlık-İş)  Batman 1. olağan genel kurulu, Genel Başkan Devlet Sert’in katılımıyla Mezopotamya oteli konferans salonunda gerçekleşti. Tek listeyle gidilen genel kurula Şube Başkanı Ahmet Altunç tekrar seçilerek güven tazeledi.

“696 KHK tekrar revize edilmeli”
Yayınlama: 29.12.2022 15:56:46
295
A+
A-

“CUMHURAŞKANI SON NAKTAYI KOYDU”

  1. Olağan genel kurulu toplantısına Genel Başkan Devlet Sert’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Doğan ve Remzi Karataş, Genel Başkan Danışmanı Fadlı Erdem ve üyeler katıldı. EYT’yi değerlendiren Genel Başkan Sert, “Çalışma hayatının sorunlarından bir tanesi olan EYT ve zorunlu emeklilik konusunda Cumhurbaşkanımız son noktayı koyarak çalışanlara bu müjdeyi vermesi ve kamuoyunda 8 Eylül 1999 öncesinde emekliliği hak etmiş ama yaşa takılanların mutluluğu bizi de mutlu etmiştir. Diğer bir sorun olan 696 kanun hükmünde kararname ile birlikte kadroya geçirilen arkadaşlarımızın tayin ve becayiş hakları maalesef yok. İŞKUR üzerinden gelen arkadaşlarımız, eski kadrolu diye tabir ettiğimiz arkadaşlarımızın tayin ve becayiş hakları var ama taşeronlardan kadroya geçen arkadaşlarımızın tayin ve becayiş hakları yok. Ben inanıyorum ki 696’nın tekrar revize edilmesi konusunda muhtemelen önümüzdeki aylarda tayin ve becayiş konusunu da kökten çözerek tarihin çöplüğüne atacağız” dedi.

“16 SENDİKA İÇİNDE LİDER KONUMDAYIZ”

Öz Sağlık- İş Sendikasının 8 yıllık genç bir sendika olduğunu kaydeden Genel Başkan Sert, “Türkiye’de sağlık hizmet alanında 16 sendika içerisinde lider konumunu  taşıyoruz. 200 bin üyesiyle 81 ilde bütün teşkilat ağımızı oluşturarak 3 bin 500’e yakın temsilcilerimizi şu anda sendikamızın bünyesinde oluşturarak mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.