“Aynı gün etiketleri değiştirdiler”

ASGARİ ücrete uygulanan maaş artışlarını fırsat bilen marketlerin aynı gün etiketleri değiştirdiğini ifade eden Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Mihdi Oğuz, marketlerin kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı.

“Aynı gün etiketleri değiştirdiler”
Yayınlama: 28.12.2022 15:07:21
Düzenleme: 28.12.2022 15:12
186
A+
A-

Başkan Oğuz, “Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda temel gıdadan temizliğe kadar onlarca ürüne zam geldiği görüldü. Yetkilileri marketleri ve ana firmaları takibe almaları ve gerekli kontrole davet ediyorum. Marketlerde çalışan kişilerin ürünlerin yeni ve eski fiyatlarını karşılaştırdığı fotoğraflar sosyal medyada birçok kişinin tepkisini çekti. Henüz asgari ücrete zam gelmedi ancak beklentisi bile fırsatçıları harekete geçirmeye yetti. Yetkililerin bir an önce harekete geçmesi lazım ve ücretlerde yüksek artış beklentisi ile etiketleri şimdiden değiştirmeye başladılar. Son dönemde zam gelmeyen ürün grubu neredeyse kalmadı. Asgari ücret artmadan her şeye zam geldi! Ürünlere yılbaşı zammı geldi, son fiyatlara inanamayacaksınız. Kırmızı et, yumurta, peynir, kuruyemiş, deterjan, içecekler neredeyse zam gelmeyen ürün grubu kalmadı” diye konuştu.

YÜZDE 100’E YAKIN ZAM

Zam furyasının devam edeceğini belirten Başkan Oğuz, “Banyoda mutfakta evin her yerinde temizlik için kullanılan bir çamaşır suyu 2022’ye 19 lira 90 kuruşluk fiyat ile başlamıştı, gün geçtikçe o da zamlandı fiyatı Ekim ayında 32 lira 90 kuruşa, Kasım ayında 37 lira 90 kuruşa, aralık ayında 42 lira 90 kuruşa yükseldi. Çalışan bir işçisi, 8-9 bin lira beklediğini ifade ederek, ‘Ama keşke 10 bin lira olsaydı. Beklentiyi karşılamadı tabii ki. En ucuz ev kirası olmuş 3 bin-4 bin lira. İnşallah ara zam yaparlar yine. Gerçi şöyle bir şey var. Asgari ücrete zam geldi diye diğer ürünlere zam gelir. Eğer ki ürünlere zam gelmez ise iyi kötü geçiniriz. İnşallah fırsatçılar zam yapmaz hemen. Elden ne geliyor, bizler birer piyon olmuşuz. Bildiğin kölelik sistemindeyiz karnımızı doyuralım şükür diyoruz. Hiçbir sosyal aktivite yok. Evimize fazladan bir şey alamaz hale geldik. Zenginler parasına para katarken bizler ay sonunu nasıl getireceğiz diye düşünüyoruz. Küçük işyerleri sendikası olmayan işyerleri işçi çıkarabilir mi öncelikle bunları düşünmeliyiz bence. Birileri sevinirken bu asgari ücrete birileri ekmeğinden olabilir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.