Bakliyat fiyatları el yakıyor

Türkiye’de hemen hemen tüm ürünlerde fiyatlar iki üç katına çıkarken, bakliyat fiyatları da artmaya devam ediyor.

Bakliyat fiyatları el yakıyor
Advert
Yayınlama: 18.12.2022 16:23:16
180
A+
A-

Halkın özellikle kış aylarında severek tükettiği kuru bakliyatlardan mercimek, fasulye, nohut, pirinç ve bulgur gibi gıda maddelerinin fiyatı geçen aylara nazaran bir hayli yükselmiş durumda.

“FİYATLAR ÇOK YÜKSELDİ”

Batman’da yıllardır bakliyat satışı yapan Adnan Ayhan, şuan için vatandaşların en çok pirinç, bulgur ve mercimek aldıklarını kaydetti. Fiyatların baya yüksek olduğunu ifade eden Ayhan, “Geçen seneye nazaran fiyatlar çok yüksek. Geçen sene fasulyenin kilosu 11-12 TL’ydi, bugün 33-35 TL civarında. Mercimek 12-13 TL’den 25 TL’ye çıkmış. Bulgur 6-7 TL’den 16-17 TL’ye çıkmış. Yani baklagillerin yanı sıra tüm ürünlerde yüzde 100’den fazla fiyat artış olmuş” dedi.

“EMEKLİYİM AMA HALEN ÇALIŞIYORUM”

Emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda kaldığını belirten Haydar Ceylan adlı vatandaş, “Emekliyim ve 3 bin 600 TL para alıyorum ama halen çalışıyorum. Çünkü çalışmazsam idaremi sağlayamam. Bulgur, pirinç ve mercimek gibi ürünler temel gıda maddeleri olduğundan ev ihtiyacını karşılamak için mecburen alıyorum. Eskiden keyfi olarak bile bazen fındık, fıstık alıyordum. Ama şimdi fıstığın kilosu 200 TL olmuş, ben nasıl alabilirim?” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.