“Belediye sözünü unuttu”

Batman Cumhuriyet meydanında yıllardır taksicilik yapan Meydan Taksi yetkilileri, kendilerine durak kulübesi yapılacağı sözünün yerine getirilmesini istediler.

 “Belediye sözünü unuttu”
Yayınlama: 13.12.2022 16:45:18
208
A+
A-

“40 YILDIR BU MEYDANDA TAKSİCİYİM”

35-40 Yıldır Cumhuriyet meydanında taksicilik yaptığını belirten Nasrettin Türker, “Durağımızda mevcut 4 adet aracımız var. Yer olarak sıkıntımız var.  Bu durum işlerimizi de olumsuz etkiliyor.  Daha önce burada kulübemiz vardı ama meydanda yapılan park düzenlemesinde kulübemizi de bozdular ve bizi cadde kenarına aldılar.  Kulübe de yapmadılar. Oysa belediye ‘size kulübe yapacağız’ sözünü vermişti” dedi.

“KIŞIN BARINACAK YERİMİZ YOK, AÇIKTAYIZ”

Barınacak yerleri olmadıkları için sıkıntı yaşadıklarını kaydeden 62 yaşındaki deneyimli taksici Türker, “Kulübemiz olmadığından dolayı kahvehanede oturuyoruz. Belediye bize kulübe inşa etseydi bu sıkıntılarımız bitmiş olurdu. Kışın soğuğunda, yağmurda sığınacağımız bir yerimiz yok. Bir an önce bize kulübe yapılması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

“DURAK YOK, AMA İŞGALİYE PARASI VERİYORUZ”

Yaklaşık 30 senedir meydanda taksicilik yaptığını hatırlatan 60 yaşındaki Halit Dağ, “Durağımız bozulunca araçlarımızı meydanın dışına, yol kenarına almak zorunda kaldık. Ama sağlı- sollu geçen araçlarla bir arada park etmek, taksicilik mesleğini ifa etmek zor oluyor.  Bazen geçen arabalar taksi araçlarımıza çarpıyor. Buna rağmen belediyeye her ay belli miktarda işgaliye parası ödüyoruz.  Kısacası hem park sıkıntımız var hem de kulübesiziz. Belediyeden kulübenin yanı sıra, araçlarımızın müstakil şekilde park etmesi için cep park alanı istiyoruz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.