Beyaz ette yükseliş devam ediyor

Geçtiğimiz aylarda sabit bir seyirde devam eden tavuk eti fiyatları kış aylarında düşmesi beklenirken tekrar yükselişe geçti.

Beyaz ette yükseliş devam ediyor
Advert
Yayınlama: 13.12.2022 17:09:02
325
A+
A-

Ekonomik ve lezzetli oluşu nedeniyle sofraların vazgeçilmez lezzeti olan tavuk, yaz aylarında fiyatları yükselir kış aylarında ise düşüşe ancak bu kış tersi oldu. Tavuk eti ile birlikte yumurta fiyatları da yükselişe geçti. 30’lu yumurta kolisi yumurta ebatlarına göre 58-65 lira arasında satılıyor.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ BEKLENMİYOR…

Batman’da yıllardır tavuk sektöründe hizmet veren esnaflar, “Tavukçuluk sektöründeki mal kıtlığından dolayı tavuk fiyatların zirve yaptı. Normalde bu aylarda tavuk fiyatları düşmesi gerçekleşirdi. Fakat ürün kıtlığı nedeniyle firmaların uyguladığı politikalardan dolayı şu anda yaz aylarında sattığımız fiyatlarından devam ediyoruz. Normalde sarma, kanat grubu tavukların düşmesi gerekiyordu. Fakat şu anda bir düşüş söz konusu değil. Özellikle dövizin aşırı yükselmesi üreticileri zor durumda bıraktığı için fiyatlarda bir düşüş olmadı. Aksine bazı gruplarda fiyatlar daha da yükselişe geçti. Önümüzdeki dönemde tavukta bir düşüş beklenmiyor. Esnaf olarak kar marjımızı biraz daha düşüş tutarak bu dönemde halkımıza daha ucuz ve kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Tavuk fiyatları bütün 35 lira, bütün but 37 lira, baget 37 lira, antrikot 50 lira, sarma 55 lira, fleto 70 lira, kanat 45 lira, çorbalık 15 liradan satılıyor” dediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.