Buket çiçeklere yoğun talep

Sevginin ve değerin en güzel sembollerinden olan çiçeklerin yoğun satışı Batmanlı çiçekçi esnafların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Buket çiçeklere yoğun talep
Advert
Yayınlama: 27.12.2022 13:52:57
36
A+
A-

Özellikle buket çiçeklere gösterilen ilgi Batman’da çiçek sektörünü ekonomik açıdan rahatlatıyor. Batman Ziya Gökalp Mahallesi SSK caddesi üzerinde uzun yıllardır çiçekçilik yapan Mehmet Can, kış mevsiminde çok iyi bir buket satış oranı yakaladıkları için  memnun olduklarını belirtti.  Can Çiçekçilik firmasının deneyimli işletmecisi ve usta çiçekçi Can, “Kış mevsiminde vatandaşlar birçok çiçeklerimizin yanı sıra özellikle buket şeklinde harmanladığımız çiçeklerimize yoğun ilgi gösteriyor” dedi.

“BİR AYDA YAKLAŞIK 200 ADET BUKET SATTIK”

Sadece 1 ay içinde 200 adet buket satışı yaptıklarını kaydeden 45 yaşındaki çiçekçi, “Bir doğum günü olur, bir evlilik yıldönümü olur veya bir kişinin sevgisini göstermesi amacıyla eşine, sevgilisine dostuna, sevdiklerine armağan etmek amacıyla buket çiçek alıyorlar. Burada amaç maddiyattan ziyade manevi bir bağ kurmaktır. Kişinin karşındakine değerli olduğunu hissettirmesidir. Bu amaçla hediye edilecek en güzel şeylerden bir tanesi de buket çiçektir” diye konuştu.

“SEVGİYİ EN GÜZEL, ÇİÇEK VE GÜLLER ANLATIR”

Sevginin anlatımında en güzel değerlerin başında çiçek ve güllerin geldiğine dikkat çeken Can, “Yani bir insan hanımına 100 bin TL verse ayrı bir olay ama güzel çiçek ve güzel söz armağan ettiğinde, 100 bin liradan daha da kıymetli olabiliyor. Buket çiçeklerimiz de Adana ve Antalya gibi ılıman iklime sahip şehirlerden Batman’a geliyor. Çiçekleri firmamızda hazırlayıp, sanatımızı emeğimizi katarak buket haline getiriyoruz. Buketlerin içinde gül, papatya, celbera, cipso ve karanfil gibi çiçek ürünlerinden oluşuyor” dedi. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.