“CUMHURİYET MEYDANINA SAHİP ÇIKILSIN”

 Vatandaşlar,  Batman Çarşı merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında oturma bankı eksikliği, yetersiz ağaç bakımı, zemindeki hasarlı alanlar, yetersiz ATM kulübeleri ve işlevsiz olduğu kadar gizli tuzak konumunda gördükleri fıskiyeli alan gibi birçok sıkıntının olduğunu belirterek tepki gösterdiler.

 “CUMHURİYET MEYDANINA SAHİP ÇIKILSIN”
Yayınlama: 11.12.2022 15:41:17
Düzenleme: 11.12.2022 15:54
100
A+
A-

“HAVUZ FISKİYESİ GİZLİ TUZAK GİBİ..!”  
Cumhuriyet Meydanının tarihsel açıdan Batman’ın sembolü olduğunu kaydeden emekli vatandaşlardan Ahmet Oğhan, “ Fıskiye yapmışlar ama bozuk. İnsanlar, aileler ve çocuklar üzerindeki parkelerden geçince içine düşüp yaralanıyorlar. Adeta gizli bir tuzaktır. Hatta bir defasında bir kadın ayağı  oraya sıkışıp yaralanınca ambulans gelip hastaneye götürdü. Araçlar girdiği için hasar görüyor. Bir defasında temizlik arabası fıskiyeli havuzun üstünden geçerken içine düştü” dedi.


“ OTURMA BANKLARI YETERSİZ”
Cumhuriyet Meydanında bulunan parktaki oturma banklarının yetersiz olduğunu kaydeden Oğhan, “  Buradaki park dinlenme yeridir ama bank yetersiz olduğundan 10 kişi oturamıyor. Ayrıca banka ATM’leri yetersiz. Böyle olunca da çevredeki banka ATM’lerinde yığılmalar oluşuyor. Eğer ATM’ler olursa, bankalar önünde kaldırımlara kadar taşan kuyruklar da hafifleyecek.  Oysa Batman için zaruri bir ihtiyaçtır.  Gündemde park kenarına ATM’ler inşa edilecek söylentisi vardı ama aylar geçmesine rağmen herhangi bir gelişme yok. Buradaki park güzelleşirse, eksiklikler giderilip canlandırılırsa ekonomik açıdan da olumlu olur. Esnaflar iş yapar, hareketlilik olur.  Parktaki ağaçlar uzun süredir sulanmıyor.  Parkın girişinde su patlağı vardı. Çalışma yaptılar ama zemini onarmadan gittiler.  Oysa Çarşı denince akla Cumhuriyet Meydanı geliyor. Bu olumsuzluklar Batman’a yakışmıyor” dedi.


“İNSANLAR SAKATLANIYOR”

Meydanda esnaflık yapan vatandaşlardan Cemal Kahraman, “  Burada kazalar oluyor. İnsanlar havuz fıskiyeleri platformunun üzerinden geçince sakatlanıp hastanelik oluyorlar.  Fıskiyeler daha işlevsel hale getirilebilir. Zaten çalışmıyor. Aynen Gülistan Caddesinde bulunan süs havuzları gibi buraya da yapılabilir. Böylece daha güvenli bir ortam sağlanmış olur”dedi.
“PARK, DAHA MODERN VE İŞLEVSEL OLMALI”

Bir başka vatandaş Süleyman Ekinci ise, “ Burada bir ay kadar önce su patlağı vardı gelip onardılar ama hafriyatı doldurup öylece bıraktılar. Bozuk zemin aynı şekilde 1,5 aydır duruyor. Çok çirkin bir durum oluşturuyor.  Burada ağaçları sulamaya yarayan fıskiyelerin çoğu bozuk.  Ağaçları çoğunlukla çevre sakinleri ya da esnaflar suluyor. Kısacası bu haldeki park Batman’a yakışmıyor. Daha modern ve işlevsel bir park alanının meydana kazandırılması yönünde yetkililere çağrıda bulunuyoruz” dedi. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.