“Ekmek almak artık lüks oldu”

Temel gıda maddelerindeki yüksek fiyatlar yüzünden vatandaşlar daha çok ekmek almaya çalışırken, ekmek fiyatında bile yaşanan yükseliş vatandaşları kara kara düşündürüyor.

“Ekmek almak artık lüks oldu”
Advert
Yayınlama: 22.12.2022 17:26:47
428
A+
A-

Bir vatandaş, “Sıradan ufacık gramajlı bir kaşar peynir bile 60-70 TL olmuş.  Etin, peynirin ve yumurtanın, yağ ve şeker fiyatlarının katlanarak yükseldiği bir dönemde ekmekle yetinelim diyoruz ama o da artık lüks oldu. Çünkü alamıyoruz. Ben evli ve kalabalık bir nüfusum var. Ekmek 6,5 – 7 TL’ye yükselmiş. Günde 5 ekmek alırsam 35 TL para yapıyor. Bu sadece bir öğün için. Peki diğer öğünler aç mı kalalım?” dedi.

“EN ÇOK EKMEK SATIYORUM”

Batman Turgut Özal Bulvarı üzerinde Siirt ve çevre il-ilçe ve köylerden getirdiği organik ürünleri marketinde satan Sait Fidan, satış yapmış olduğu ürünler arasında ekmeğin ilk sırada olduğunu kaydetti.  Vatandaşların son zamanlarda en çok aldığı besin maddesinin ekmekle sınırlı kaldığını yaptığı satıştan bildiğini ifade eden Fidan, “Burada yoğurt, peynir ve yumurta gibi birçok organik besin maddelerini satıyoruz. Vatandaşlar özellikle tandır ekmeklerimize yoğun ilgi gösteriyor. Günde 150 adeta yakın ekmek satışımız oluyor” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.