Ekonomik kriz sinema sektörünü vurdu

Batman’daki AVM’lerde bulunan sinema salonları işletmecileri yüksek elektrik faturaları ve artan maliyetlerden dolayı büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını belirterek devletin kendilerine destek olmalarını istedi.

Ekonomik kriz sinema sektörünü vurdu
Advert
Yayınlama: 01.12.2022 18:38:48
385
A+
A-

“DİJİTAL MECRALAR SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Batman Park AVM ve Petrol City AVM’de CİNEMART ismiyle hizmet veren sinema salonlarının genç işletmecisi Alişan Yargı,  bilet fiyatlarının yüksekliği, patlamış mısır ve içecek fiyatlarındaki artıştan dolayı insanların sinema salonlarına gelmediğini belirtti. Recep İvedik isimli sinema filmi serilerinin 7. serisinin sinemalar yerine dijital mecralarda gösterime sunulmasının da sinema sektörünü olumsuz etkilediğini kaydeden Yargı, “Sinemaya gelen izleyiciler pandemiden önce patlamış mısır, bilet ve içecek için sadece 15 TL harcarken, şuan bunların maliyeti 80 TL’yi bulmuş durumda. İnsanların alım gücü yok. Hal böyle olunca biz de sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

“KURUMLARIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Sektör olarak bu koşullarda ayakta kalmanın güç olduğunu kaydeden deneyimli sinema işletmecisi Yargı, “Buradan sayın Valimize ve İl Kültür ve Turizm Müdürüne çağrıda bulunuyoruz. Biz sinemacılara destekte bulunulsun. Sinemaya gelemeyen öğrenciler, imkanları olmayan köy okullarındaki öğrenciler veya kenar mahallelerdeki öğrenciler, Kültür Turizm etkinliği adı altında sinemaya yönlendirilebilir. Bu hem bizim işletmelerin ayakta kalması hem de çocukların sosyalleşmesi açısından önemli olur” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.