Hayat hikayesini öğrencilerle paylaştı

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde ilki gerçekleşen ve farklı hayat hikayelerinin paylaşılacağı “Geleceğe ışık tutan gerçek hayattan başarı öyküleri” isimli söyleşinin konuğu Batman Valisi Ekrem Canalp oldu. Vali Canalp, Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda başarılarla dolu geçen hayat hikayesini öğrencilerle paylaştı.

Hayat hikayesini öğrencilerle paylaştı
Advert
Yayınlama: 21.12.2022 16:52:12
1.133
A+
A-

Programın açılış konuşmasını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yaptı. Rektör Demir, “Batman Üniversitesi olarak sizlerle gerçek başarı hikayelerini paylaşıp hayat yolcuğunda bir ışık, bir rehber olmak adına ‘Geleceğe Işık Tutan Gerçek Hayattan Başarı Öyküleri’ konferanslarımıza bugün Batman Valimiz sayın Ekrem Canalp’la başlıyor olmanın şeref ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hayat uzun bir yol. Bu yol boyunca herkesin bambaşka bir hikayesi, bambaşka imtihanları var. Aileniz, içinde doğduğunuz, büyüdüğünüz imkanlar kimi zaman da imkansızlıklar bu yolu şekillendirirken en büyük ve yegâne gücünüz inanç ve azminiz olacaktır ve olmalıdır” dedi.

“EVDE GENELDE DERS ÇALIŞMAZDIM”

Söyleşi programında öğrencilere hitap eden Vali Canalp,” Başarı dediğimiz işin özünde olan şey, herkesin kendi kabiliyeti, becerisi neyse ona göre şekilleniyor. 3 Dönem belediye kanununu okumadan bir insan belediye başkanlığı yapabiliyor mu? Yapabiliyor. Seçilebiliyor mu? Seçilebiliyor. Bu başarı öyküsü müdür? Bence kesinlikle evet. Kabiliyet sizi bir şekilde bir noktalara getiriyor. Osmanlının son dönemleri hariç olmak üzere, okuma-yazma bilmeyen paşaları vardı. Hani diyeceksiniz, okuma-yazma bilmeyen paşa olur mu, teğmen bile olamaz. Evet bugün doğru. Ama Osmanlı döneminde okuma yazması olmayan paşalar vardı. Kabiliyetine göre, becerisine göre, okuma-yazma bilmese dahi, kendisi paşa ünvanı alacak rütbelere dahi gelebiliyordu. Ben 85. dönem kaymakamlık kursunun dönem birincisiyim. Kaymakamlık kursu için bize verilen kalın not cildinin yarısını bile okumadım. Ama ben o kursun sonucundaki o mülakat sonucunda dönem birincisi oldum. Ben evde, genelde ders çalışmazdım. Daha çok ders ortamında dinlediklerimle yetinirdim” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.