Minik öğrencilerin robotik kodlama heyecanı

Batman’da öğrenciler küçük yaşlarda robotik kodlama ile tanışıyor ve geleceğin mühendisi olmak için canla başla çalışıyorlar. Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’nın (KAHEV) yapmış olduğu destek ile Mehmetçik ilkokuluna Robotik Kodlama sınıflarını açtı.

Minik öğrencilerin robotik kodlama heyecanı
Advert
Yayınlama: 29.12.2022 14:01:41
116
A+
A-

“FARK YARATAN ÇOCUKLAR OLSUN İSTİYORUZ “

Çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı Batman Şube Başkanı Dr. Demet Başer, “Biz KAHEV olarak ülkemizin yazılım dilinde dijital Dünyada da aktif olmasını istediğimiz için bu çalışmaları yapıyoruz tamamen sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz bu çalışmalarla çocuklarımıza ilkokulda bu dile tanışıp ortaokulda lisede üniversitede dünya çapında fark yaratan çocuklar olsun istiyoruz. Teknolojiye meraklı ve bu konuda yetenekli ilkokul öğrencilerinin katıldığı robotik kodlama sınıflarında, çok sayıda robot ve deneyler yapıyorlar. Robotik kodlama okulların bünyesinde sınıflarda açılan ve kendi seviyelerine uygun eğitim alan öğrenciler, bilişim öğretmenleri liderliğinde robot tasarımları ve farklı malzemelerden çeşitli figürler yapıyor. Öğrencilerin hem bilişsel gelişimini hem de el ve göz koordinasyonlarını geliştiren sınıflar, teknolojik anlamda da geleceğe açılan bir pencere niteliği taşıyor. Sınıflarda gördükleri derslerde öğrendikleri bilgilerle ortaya birbirinden farklı robotlar çıkartmanın gururunu yaşayan öğrenciler, aynı zamanda öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirdikleri deneylerle de keyifli vakit geçirmiş oluyor” dedi.

“ROBOTİK KODLAMA İSTİYORUZ”

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı olarak 2021 yılında başlattıkları her ile bir robotik kodlama atölyesi projesi kapsamında 40 kentte robotik kodlama atölyelerini kurduklarını kaydeden Başer, “Bu atölyeleri daha çok çocuğumuza ulaşmak için ortaokul bünyesindeki devlet okullarımızda kuruyoruz. Ve burada bizim 3 boyutlu yazıcı dahil çocukların Legolardan bir robot yapıp bunun yazılımını yapıp kodlamasını yapıp hareket ettirebiliyorlar. Ayrıca yazılımla 3 boyutlu tasarımlar yapıp bunları ellerine alabiliyorlar. Bu projemiz kapsamında bu okullardaki öğretmenlerimize kodlama eğitimlerini veriyoruz. Yine geçen sene 19 Mayısta okullar arası proje kapsamında robotik kodlama yarışması düzenledik ve bu yarışmamız sonucunda ödüllerimizi dağıttık. Yine Bugün Batman’da Mehmetçik ilkokulundayız, amacımız ilkokulumuzda ilkokul çağında 3 boyutlu tasarımla robotik kodlamayla ve yazılım diliyle tanıştırmak, haftada 2 gün buraya bizim robotik kodlama öğretmenlerimiz gelip bu çocuklara ilkokul düzeyinde dersler veriyorlar. Biz KAHEV olarak ülkemizin yazılım dilinde dijital dünyada da aktif olmasını istediğimiz için bu çalışmaları yapıyoruz tamamen sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz bu çalışmalarla çocuklarımıza ilkokulda bu dile tanışıp ortaokulda lisede üniversitede dünya çapında fark yaratan çocuklar olsun istiyoruz ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi.  İlkokul öğrencilerinden Nehir Akgül, “Mehmetçik ilkokulunda okuyorum, 3 A- sınıfına gidiyorum robotik kursuna gidiyorum. Projeler yapıp bilgisayarda çalıştırıyorum. Çok eğlenceli geçiyor. Büyüyünce mühendis olmak istiyorum” dedi. Öğrencilerden Meryem Konak ise, “Mehmetçik ilkokulundayız bugün robotik kodlama dersimiz var. Çok güzel robotlar yapıyoruz ve ben yazılım mühendisi olmak istiyorum” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.