“Sadece biz varız diyorlar”

Halkların Demokratik Partisinin (HDP)  bileşeni olan Demokratik Bölgeler Partisine (DBP)  yönelik tutuklamalar, basın açıklamasıyla protesto edildi.

“Sadece biz varız diyorlar”
Yayınlama: 28.12.2022 15:05:56
83
A+
A-

DBP İl örgütü binası önünde gerçekleştirilen kitlesel açıklama ile tutuklamalara tepki gösterildi. Açıklamaya HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, TJA, Barış Anneleri Meclisi, HDP, DBP İl Örgütleri ve partililer katıldı. Basın metnini okuyan DBP Batman il örgütü Yöneticisi Mahmut Sağır, DBP’nin hedef alınmasındaki  amacın  Kürt halkının iradesini ve örgütlü gücünün teslim alınması olduğunu belirterek, “Nasıl olursa olsun demokratik siyaseti, demokratik muhalefeti,  dosta da düşmana da göstereceğiz. Daha büyüyoruz, daha da güçleniyoruz, dayanışmamızı daha da büyütüyoruz, yan yanayız ve mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

“KÜRT KADINLAR BAŞARACAKTIR”

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran DBP’ye dönük baskılara tepki göstererek, “iktidar direnen, itiraz eden tek bir Kürt dahi istemiyor. DBP’ye dönük saldırı da bunun bir parçasıdır” dedi. HDP’li Başaran, “Biz bugün siyasi bir komploya karşı açıklama yapıyoruz. İrademize ve mücadelemize karşı büyük bir düşmanlık sergileniyor. Biz sizin iradenizi ve partinizi saymıyoruz deniyor. Sadece biz varız diyorlar. Biz düşmanlık yapmıyoruz diyorlar ama nasıl düşmanca davrandıklarını görüyoruz. Diyorlar ki, Keskin Bayındır niye Kürtler için çalışıyor? Niye röportaj vermiş? diyerek suçluyorlar. Diyorlar ki, Kürtler arasında birlik olmasın. Basın açıklaması yapmayın diyorlar. Kürtlüğünüzü inkar edin diyorlar. Biz Batman’dan yine yanıt veriyoruz: Bugün HDP’nin fikriyatı, kadınların özgürlük mücadelesi bütün dünyanın umudu olmuştur. Hiç bir güç bu mücadelenin önünde duramaz. Biz bazı oyunlara gelmeyeceğiz. Amaçları Kürtlerin umudunu kırmaktır. Biz diyoruz ki, bu parti halkların partisidir. Binlerce arkadaşımız zindanlara girmiştir ama hiç bir zaman bu mücadele engellenememiştir. Mesele aslında parti değil, Kürtlerdir. Kürtleri kabul etmiyorlar. Dilimiz yasaklanıyor ve kimliğimiz yok sayılıyor. Keskin Bayındır tutuklandığında başını eğmek istediler. Semra Güzel, İdris Baluken gözaltına alındıklarında başlarını eğmek istediler. Ama hiçbiri başını eğmedi ve zafer işareti yaparak cevap verdiler. Batman’dan tekrar söylüyoruz ki, ne yapsalar yapsınlar hiç bir arkadaşımız bu uğurda geri adım atmayacaktır. Hiç kimse kalmasa, sadece Kürt çocuklar bile kalsa bu parti kapanmayacaktır. Bunu iyi bilsinler. Bu saldırıları, sonlarının geldiğinin bir işaretidir. Çok az kaldı; sadece bir kaç ayları kaldı. Saldırı ve gözaltılarla partimizi kapatmaya çalışıyorlar ama nafile. Kürt halkı, Kürt kadınlar başaracaktır. DBP, fikriyatıyla başaracak ve kimse engel olamayacaktır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.