Sanat sokağının Afgan boyacısı

Batman’a 10 yıl önce Afganistan’daki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Afgan Seyit Murteza Hüseyni, Batman’ın en gözde mekanlarından olan Sanat Sokağında yaz-kış demeden ayakkabı boyayarak geçimini sağlamaya devam ediyor.

Sanat sokağının Afgan boyacısı
Yayınlama: 21.12.2022 15:36:57
181
A+
A-

 “CAFERİLERE ÇOK ZULÜM YAPILIYORDU”

Batman’ı ve Batmanlıları çok sevdiğini her defasında dile getiren 43 yaşındaki Afgan sığınmacı Hüseyni, “10 yıl önce Batman’a ailecek geldik.  Evli ve 4 çocuk sahibiyim. Afganistan’ın Kabil şehrindenim. Orada tekstil, inşaat ve bahçe işleri yapıyordum.  Ben aynı zamanda Caferi’yim. Fakat Afganistan’da biz Caferilere rejim tarafından zulüm yapılıyordu. Onlara göre Caferiler Müslüman değildi. Bu yüzden halk çok sıkıntı yaşıyor ve üzücü hadiseler oluyordu. Bu yüzden de Türkiye’ye gelmek zorunda kaldık. Türkiye’den çok memnunum. Devleti, halkı ve kurumları iyi. Bize çok yardımcı oluyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

“AYAKKABIMI ONA BOYATIYORUM”

Sanat sokağında Afgan sığınmacı Hüseyni’ye ayakkabısını boyatan M. Şirin isimli Batmanlı bir vatandaş, “Ben ayakkabılarımı genel olarak Hüseyni’nin yanında boyuyorum. Kendisi gayet sakin ve halim olduğu kadar çalışkan ve efendi bir kişiliğe sahip. Uzun zamandır Batman Sanat Sokağında vatandaşların ayakkabılarını boyuyor. Düzgün bir işçilik çıkardığından dolayı kendisinden memnunuz. Biz de ayakkabılarımızı onun yanında boyayarak bir nevi kendisine destek sunuyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.