Sason’da ‘hayalet ağ’ temizliği

İç sularda terk edilmiş av araçlarının temizlenmesi projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün finansmanıyla Batman Sason Han Çayında yaklaşık 50 kilo hayalet ağ çıkarıldı.

Sason’da ‘hayalet ağ’ temizliği
Yayınlama: 12.12.2022 17:24:08
Düzenleme: 12.12.2022 19:42
333
A+
A-

“26 KİLOMETRE TEMİZLENDİ”

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile TÜBİTAK uzmanları tarafından Sason çayı hayalet ağlardan temizlenerek balık üreme alanlarının oluşturulmasının yanı sıra,  balık ekosisteminin oluşturulması ve popülasyonun korunması sağlanıyor. Programa Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Hayvan Sağlığı ve Şu Ürünleri Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veli Bağır, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Reşat Çiftçi katıldı. Projenin bakanlık tarafından yürütüldüğünü ifade eden Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Sason çayının hayalet av araçlarından temizlenmesi işlemini yaptıklarını belirtti. Müdür Aydın, “Önce deniz sularında başlanıldı. Şimdi de iç sularda özellikle nesli tehlikede olan, ilimizde de ‘Bantlı çöpçü balığı’ var. Bunların nesli tehlike altında olup kırmızı listede yer alıyor. Amacımız, vatandaşların suya bıraktıkları av araçlarını temizlemek. İnşallah seneye diğer çaylarımızın temizliğini sürdüreceğiz” dedi.

“50 KİLO AĞ TEMİZLİĞİ YAPILDI”

Nesli tükenmekte olan balıkların avlanmasıyla ilgili hassasiyetleri olduğunu belirten Aydın, av sezonu dışında veya belli bir uzunluğun altında olan balıkların üremelerinin sağlanması için milletin kesinlikle avlanmamasını istediklerini söyledi. Müdür Aydın, “Sahada jandarma ile beraber kontrollerimizi sürdürüyoruz. Dalgıçlarda sualtı görüntüleme araçları var. Av araçlarını gördükleri zaman fotoğraflayabiliyorlar ve onlarda ağları sudan çıkarabilecek malzemelerden var. Şimdiye kadar 50 kilogram ağırlığında ağ temizliği yapıldı” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.