Tarım ürünleri için markalaşma atağı

Kozluk tanıtım ürünleri için coğrafi işaret, markalaşma ve tanıtım çalışmalarına başlandı. “Kozluk’un Meşhur Lezzetleri” sloganıyla markalaşma çalışmalarına start veren Kozluk Kaymakamlığı markalaşma çalışmaları için 6 ürün seçti.

Tarım ürünleri için markalaşma atağı
Yayınlama: 06.12.2022 17:04:15
135
A+
A-

6 ÜRÜN İÇİN COĞRAFİ İŞARET…

Kozluk tütünü, domatesi, kaya tuzu, şaranı, dağ armudu ve Kozluk Meroto balı için coğrafi işaret, markalaşma ve tanıtım çalışmalarına start verildi. Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, ilçede yetişen meşhur yöresel ürünlerle ile ilgili olarak başlattıkları proje kapsamında “Kozluk’un Meşhur Lezzetleri” sloganıyla markalaşma çalışmalarına başlanıldığını kaydetti. Kaymakam Güngör, “Bölgemizin coğrafi yapısına uygun olarak yetişen ve ünü Türkiye’ye yayılan tatları, renkleri, kokusu, doğallığı ve kalitesiyle diğer ürünlerden ayrılan tüm ürünlerimiz için reklam ve tanıtım faaliyetlerine başladık. Amacımız üreticilerimizi ve çiftçimizi desteklemek ve emeklerinin karşılığını tam olarak almalarını sağlamak ve bu güzel ürünlerin üretim alanlarını genişletmektir” diye konuştu.

TÜM ÜRÜNLERE LOGO TASARLANDI…

Halkın geçim kaynağı olan ürünlerle ilgili markalaşma çalışmalarına başladıklarını belirten kaymakam Güngör, “İlgili ürünler için Coğrafi İşaret ve Marka Tescili başvurularımızı yapacağız. Bu kapsamda da ürünlere özgü sloganlar oluşturulacak ve marka tescili alınmasından sonra ise gerekirse coğrafi işaret alınması ile ilgili de gerekli mercilere resmî müracaatları yapacağız. Aynı zamanda tanıtım yapılması ve üreticilerimizi desteklemek amacıyla da tüm ürünlerimizle ilgili olarak resmi logo tasarlanıp ambalaj örneği de oluşturulmuştur. Bunun yanında Kısa tanıtım videoları da yapılacaktır. Tüm projelerimize her zaman destek veren başta sayın Valimiz Ekrem Canalp olmak üzere, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğümüze, Dicle Kalkınma Ajansına teşekkür ederiz” dedi.

6 ÜRÜN İÇİN COĞRAFİ İŞARET ATAĞI

Kaymakam Güngör, “1000 dekarlık tarım arazisinde yetiştiricilik yapılmaktadır. Yıllık ortalama 500 bin ton tütün üretilmektedir. Kozluk domatesi, ilçemizde yüksek rakımlı köylerimizde yetiştirilmektedir. Tadı ve kendine özgü aromasıyla farkını ortaya koymaktadır. İlçemizde 600 dekar tarım arazisinde yetiştiriciliği yapılmakta olup yılda 1500 ton üretim yapılmaktadır. Kozluk Kaya Tuzu, İlçemizin sosyo-ekonomik faaliyetlerin başında gelen Kaya Tuzu üreticiliği asırlardır devam etmektedir. Yıllık ortalama 10 bin ton civarında kaya tuzu üretilmektedir. Kozluk Şaranı, ilçemizin kuzey kesimindeki dağ köylerinde yetiştirilen organik ceviz ve organik üzüm elde edilen üzüm şırasından yapılmaktadır. Her yıl ortalama 15 ton Şaran üretilmektedir. Kozluk Dağ Armudu, ilçemizin kuzey kesimindeki dağ köylerinde yetiştirilen geçici bir armut çeşididir. İlçemizde bahçe kenarlarında ve engebeli arazilerde yetiştiriciliği yapılmakta olup yıllık ortalama 200 ton civarında üretim yapılmaktadır. Kozluk Balı, ilçemizin 2973 rakımlı Mereto Dağı eteklerinde arıcılık yapan yetiştiricilerimiz, burada bulunan yüzlerce çeşit çiçekten ​beslenen arılardan bölgenin en kaliteli balını elde etmektedirler. Yıllık ortalama 100 ton civarında bal üretilmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.