Liseli gençlere gazetecilik eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) işbirliğinde
Journalism For Juniors ( Gençler İçin Gazetecilik) projesi kapsamında Batman Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi öğrencilerine verilen gazetecilik eğitimlerinin ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Liseli gençlere gazetecilik eğitimi
Advert
Yayınlama: 17.12.2022 12:37:00
Düzenleme: 18.12.2022 16:00
1.282
A+
A-

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

TRT eğitmenleri tarafından 3 gün süreyle öğrencilere verilen gazetecilik, mobil gazetecilik, hikaye anlatıcılığı ve saha yapımcılığı eğitimlerinin son gününde Dijital Gazetecilik Atölyesi Projesinin ödül töreni gerçekleştirildi. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürü Şah İsmail İlboğa, proje koordinatörü Alpay Arı, eğitim sorumlusu Mehmet Ali Üstün, hikaye anlatıcılığı ve saha yapımcılığı eğitmeni Hatice Mollaalioğlu, gazetecilik eğitmeni İrem Karabay, mobil gazetecilik eğitmeni Hasan Hüseyin Erturan,  bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“İLETİŞİMDE ETİK ÇOK ÖNEMLİ”

Törende konuşan Müdür Kurtaran, “Bakanlığımız ve TRT Genel Müdürlüğünün ortak protokolüyle hayata geçirilen ‘Gençler için Gazetecilik’ projesi gerçekten sizlerin de şahit olduğu gibi  çok güzel ve keyifli bir proje. Tabii bu 3 günlük süresince almış olduğunuz eğitimler hayatınız boyunca inşallah iletişiminizde veya ilerde inşallah profesyonel habercilik yaparsanız. Haberciliğinizde çok faydasını göreceksiniz. Her insanın mutlaka bir habercilik yönü vardır. Çocuklarımızla, ailemizle yaptığımız iletişim de bir nevi habercilik, gazetecilik değil midir? Bu haberciliği arkadaşlarımız arasında da yapıyoruz. Bu habercilik ilkelerini unutmamamız lazım. Bu eğitim süresince de çok önemli bilgiler edindiniz. Özellikle iletişimde etik konusu çok önemli. Maalesef son yıllarda çok muzdarip olduğumuz bir konu ve birçok insana telafisi güç sorunlar ve mağduriyetler yaşatan bir konu. O yüzden etik, yani ahlak bağlamındaki usul ve kaideler çok önemli. İşte bu kaide ve kuralları maalesef birçok şeyde unuttuk. Ama bunlar unutulursa hayatta nezaket kalmaz. İnsan zaten nezaketiyle bilinen bir varlıktır. Naifliğiyle, merhametiyle, şefkatiyle bilinen bir varlık. İşte bütün bunlar onun nezaketinin gereğidir. İnsandaki o güzelliği ortaya çıkartan bu huylardır. Biz bu genel geçer ahlaki kaideleri unutursak, o zaman insan olmaktan çıkar, bir tür oluruz. Ona da beşer denir. Hangi işi, hangi mesleği yaparsak yapalım, o etik duruşumuzu ve o ahlaki değerlerimizi hiçbir zaman göz ardı etmeyelim” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.