Yarım asıra dayanan çayevi

Batman Cumhuriyet Meydanında hizmet veren Merkez Çay Evi, 1984’ten beri hizmet vererek, Batman’da işletmecisi en uzun süre değişmeyen mekan olarak dikkat çekiyor.

Yarım asıra dayanan çayevi
Advert
Yayınlama: 14.12.2022 15:06:05
177
A+
A-

Yaklaşık yarım asırdır hizmet veren mekanın işletmecisi Cemal Kahraman, “Burası 1984 yılından beri faaliyet gösteriyor. Burada daha önce traktör ve yedek parça satışı yapılıyordu. Ondan öncesinde de yine kahvehane idi. O dönemlerde, yani 50’li ve 60’lı yıllarda eski deyimle buraya ‘Kahva Heci Fele’ diyorlardı. Sonrasında Aydiş’lerin damadı Mahmut Ortaboy Batman’a geldiğinde burası yedek parça dükkanı oldu. Biçerdöverlerden traktörlere kadar her şey satılırdı. 1984’te Mahmut Ortaboy, sanayiye taşınınca, burayı kahvehane olarak işletmeye başladık” dedi.

26 YILLIK GARSONLARI VAR

Kahraman kardeşlerin bir araya gelerek 38 yıldır işletmeye devam ettikleri kahvehanenin ayrıca emektar bir garsonları var. Özellikle futbolseverlerce çok iyi tanınan, sevilen ve saygı gören 40 yaşındaki garson Fırat Yavit, 26 yıldır aynı mekanda çalışmaya devam ediyor. Emektar çaycı Yavit, “26 Yıldan beri Merkez Çay Evi’nde çalışmaya devam ediyorum. 1996 Yılında burada çalışmaya başladığımda henüz 14 yaşındaydım. O yıllarda amcam beni kahveye iki günlüğüne çalışmam için getirmişti. O günden beri aralıksız olarak görevimi sürdürüyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Çocuklarımın 3’ü de okuyorlar” diye konuştu. Müşterileriyle bağlarının çok iyi bir şekilde devam ettiğini ama yaşanan pandemi sürecinde çoğu müşterilerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Yavit, “Mesela yaşlı kesimden yüzde 70’i korona yüzünden maalesef hayatlarını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.