“YEŞİL ALANDA MUHTARLIK OFİSLERİ KABUL EDİLEMEZ”

Batman Çevre Gönüllüleri bir açıklama yaparak Şafak Mahallesindeki Millet Parkı girişindeki yeşil alana muhtarlık ofisi yapılması istemine tepki gösterdi.

“YEŞİL ALANDA MUHTARLIK OFİSLERİ KABUL EDİLEMEZ”
Yayınlama: 11.12.2022 15:47:37
143
A+
A-

Daha önce de farklı yerlerde inşa edilen bazı muhtarlık ofisleri yüzünden yeşil alanların tahrip edildiğini kaydeden Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, “Yaşar Kemal’in yukarısındaki Ferit Özdemir Parkında çim vs ne varsa kaldırılıp Muhtarlık Ofisi yapılıyor. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, Kardelen Mahallesindeki emekli memurların yeşil alanında yapılmak istenen muhtarlık ofisine tepki gösterdik. Bu furya devam ediyor. Şimdi de Şafak Mahallesi içinde Millet Parkı girişinde muhtarlık ofisi kurulmak isteniyor. Cumhuriyet başta olmak üzere başka mahallelerde de yeşil alanlara muhtarlık ofisleri için çalışmaların olduğu duyumlarını alıyoruz.

“OFİSLER İÇİN YEŞİL ALANLAR HEBA EDİLİYOR”

Yeşil alanlarda muhtarlık ofislerinin kurulmasına halkın tepkisiz kalmaması gerektiğine dikkat çeken Argunağa, “ Mahallelerine yeşil alan kazandırma gibi görevlerini yerine getirmeyen kimi muhtarların, yeşil alanda ofis kurmalarına halkımızın tepkisiz kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Valilik ve Belediyenin asli görevi kentimize daha fazla yeşil alan kazandırmak iken, yıllardır olduğu gibi şimdi de tam aksi çalışmalar yaparak zaten az olan yeşil dokuyu toplumsal faydası olmayan ofisler için heba ediyorlar. Geçmişte özel şirket olan Dicle EDAŞ a trafo için peşkeş çekilen parklarımız, şimdi muhtarlık ofisleri için heba ediliyor” dedi.

“MUHTAR DERNEKLERİNİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak muhtar derneklerini duyarlı olmaya davet ettiklerini kaydeden Argunağa, “ Bu kabul edilemez bir gelişmedir. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, başta muhtar derneklerini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Halkımız, ‘e devlet’ ile zaten neredeyse tüm devlet hizmetlerine ulaşabiliyor. Halka en yakın seçilmişler olduğu için düne kadar savunduğumuz Muhtarlar lütfen asli görevlerini yapsınlar ve yanlışlara düşmesinler. Sonuç olarak Batman Valiliği ve Batman Belediyesini yeşil alanlar için muhtarların taleplerini dikkate almamaya, yapılan yanlıştan dönmeye ve yanlış olduğuna inandığımız uygulamalarından dönmeye, Batman kamuoyunu da yeşil alanlar konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.