“16 Kuruluş 389 proje yürütüyor”

Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans salonunda 2023 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Batman Valisi Vekili Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi.

“16 Kuruluş 389 proje yürütüyor”
Advert
Yayınlama: 24.01.2023 17:38:15
92
A+
A-

“PROJELERİN TOPLAM BEDELİ 10 MİLYAR TL”

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kamu kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları ile basın mensupları katıldı. Yatırım projeleri hakkında açıklama yapan Vali Canalp “2022 yılını değerlendirdiğimiz bu toplantımızda yatırımcı kuruluşlarımızın Valiliğimize göndermiş olduğu yatırım izleme raporlarına göre, ilimizdeki 16 kuruluşa ait 389 proje bulunmakta ve bu projelerin toplam bedeli 10 milyar 677 milyon 905 bin TL’dir. Yatırımlar için 2022 yılında ayrılan ödenek tutarı ise 4 milyar 958 milyon 802 bin TL olup bu ödeneğin 4 milyar 345 milyon 692 bin TL harcanarak yüzde 88 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.

“BARAJLARDAN İÇMESUYU MÜMKÜN DEĞİL”

Batman Belediyesinin Batman Barajından içmesuyu talebi üzerine belediye tarafından gerekli planlama çalışmalarına başlandığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, “Yapılan çalışmalar sonucunda Batman Barajı ve Silvan Barajı alternatifleri değerlendirilmektedir. Ancak her iki baraj da enerji sulama maksatlı barajlardır. Söz konusu barajlara içmesuyu maksadının eklenmesi için gerekli teknik ve ekonomik analiz çalışmaları devam etmektedir. Batman Barajından il merkezinin tamamı için cazibeli içmesuyu temin edilmesi mümkün olmadığı tespit edilmiştir. Silvan Barajından (Babakaya, Silvan Tüneli) içmesuyu temin edilmesi durumunda Batman il merkezinin tamamı için cazibeli olarak içmesuyu sağlanabilecektir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.