53 YILDIR FOTOĞRAF ÇEKİYOR

Batman’ın en eski fotoğraf stüdyolarından olan Foto Site’nin 53 yıllık fotoğrafçısı Nimetullah Gülmez, mesleğini başarıyla sürdürmeye devam ediyor.

53 YILDIR FOTOĞRAF ÇEKİYOR
Yayınlama: 10.01.2023 14:07:45
381
A+
A-

63 Yaşındaki usta fotoğrafçı Gülmez, stüdyo işleri, resim çekme, gelin-damat pozlarını çekme ve fotoğraf makinelerini tamir etmeye devam ediyor. 1972’den beri bu işte olduğuna dikkat çeken Gülmez, “İlk şubemiz 2’inci caddedeydi. O zamanlar işçiydim, kalfa olarak çalışıyordum. Ondan sonra stüdyoya ortak oldum ve ardından 1978’de 16’ınca cadde, eski Halk Bankasının karşısında işyerimi açtım. Şimdiki yerimde ise 15 yıldır hizmet veriyorum” dedi.

‘ESKİ USUL, MEKANİK FOTOĞRAFÇILIKTA DAHA İYİYİM’

Mekanik fotoğraf çekmede çok iyi olduğunu belirten Gülmez, “Eski sistemle fotoğraf çekiminde, yani mekanik çekimde çok başarılı olduğumu söyleyebilirim. Ama günümüzün dijital fotoğraf teknolojisine ayak uydurmakta zorlanıyorum. Batman’da eskiden sadece dört fotoğraf stüdyosu vardı. Foto Bella, Foto Site, Foto Moda ve Foto Taç isimli fotoğrafçılar vardı. Şimdiyse fotoğrafçı sayısı 50’ye ulaşmış durumda” diye konuştu. Yeni mahalle Raman  sokağında mesleğini icra etmeye devam eden emektar fotoğrafçı Gülmez, işini severek yaptığını belirtti. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.