80 Yıldır kimliksiz yaşıyor

Batman’da yaşayan 80 yaşındaki Gülsüm Akıncı, 80 yıldır kimliksiz yaşıyor. Bu yaşına kadar herhangi bir kuruma gitmeyen Gülsüm nine, kimliğine kavuşacağı günü bekliyor.

80 Yıldır kimliksiz yaşıyor
Yayınlama: 19.01.2023 17:40:41
290
A+
A-

“KURUMLAR TOPU BİRBİRİNE ATIYOR”

Batman Karşıyaka mahallesinde üvey oğlu, gelini ve torunları ile yaşayan 80 yaşındaki Gülsüm Akıncı, belden aşağı üçüncü derece yanığının tedavisi için mücadele ediyor. Kimliği olmadığı için herhangi bir hastanede tedavi olamadığı ileri sürülen 80 yaşındaki Akıncı, yetkililerden kimliğinin çıkarılmasını istedi. Kayınvalidesinin 80 yıldır kimliği olmadığını söyleyen gelin Elif Akıncı, “Kayınvalidem 80 yıldır kimliksiz yaşıyor. Bugüne kadar hiç resmi işi olmadığı için kimliğe ihtiyaç duymamış. 3 Yıldır kimliğinin çıkarılması için uğraşıyorum. Bütün kurumlar topu birbirine atıyor. Kimliğin çıkarılması konusunda yeterince yönlendirilmedik” dedi.

“KİMLİĞİ OLMADIĞI İÇİN TEDAVİ OLAMIYOR”

25 Gün önce kayınvalidesinin vücudunun yandığını belirten gelin Akıncı, “Mecburen hastaneye gitme durumu oldu. Hastanede de acile giriş yapıldı. Polis memurları eşliğinde adli vaka olarak girildi. Daha sonra ‘biz burada daha fazla bir şey yapamıyoruz’ deyip bizi Diyarbakır’a Dicle Üniversitesine gitmemiz için yönlendirdiler. Şu an kendisi de çok mağdur durumda. Biz ilgilenenler de çok mağdur durumdayız. Kimliği olmadığı için herhangi bir tedavi yapmıyorlar” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.