“Altın yürekler” istihdam imkanı elde etti

“Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış Projesi” kapsamında 33 dezavantajlı genç eğitim aldı.

“Altın yürekler” istihdam imkanı elde etti
Yayınlama: 11.01.2023 19:15:54
Düzenleme: 11.01.2023 19:16
94
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını yürüten Dicle Kalkınma Ajansınca desteklenen ve Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış Projesi” kapsamında 33 dezavantajlı genç eğitim aldı. Gençlere 1 Yıldız ve 2 Yıldız Dalıcı Belgeleri ile Bronz ve Gümüş Cankurtaran Sertifikaları verildi. Su altı dünyası ile tanışan “Altın Yürekler”, aldıkları eğitimler sayesinde istihdam imkânı elde etti.

“PROJE, GENÇLERE BÜYÜK KAZANIMLAR SAĞLIYOR”

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanan projeyle ilgili konuşan DİKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı, “Bu projeyi, gençlerimize çok büyük kazanımları olduğu için önemsiyoruz. Proje sayesinde gençler kötü alışkanlıklardan uzaklaştı, kendilerine olan öz güvenleri arttı, çevredekilerin bakış açıları değişti. Bu durum, gençlerin kendilerini değerli görmelerine ve sosyal yaşama adaptasyon sağlamalarını kolaylaştırdı. Bu gibi psikolojik ve sosyal faydaların yanında, mesleki beceri ve ekonomik anlamda da bundan sonraki yaşamları için gençlere büyük fayda sağlayacaktır. Cankurtaran ve 2 Yıldız Dalgıç olmaya hak kazanan gençlerin istihdam edildiğini görmek projemizin amacına ulaştığını göstermektedir” dedi.

Alanlı, açıklamasının devamında; “Projemizin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde emeği geçen başta Proje Koordinatörü Veysi Turan’a, proje sahibi Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, proje ortakları Batman Üniversitesi ve Batman Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.