Aşı temininde kriz!

Aile Sağlığı Merkezi’nde verem, çocuk felci, Hepatit B ve birçok aşıya ulaşılamıyor. Batman’da aileler çocuklarına aile hekimlerinde yaptıracak aşı bulamıyor.

Aşı temininde kriz!
Yayınlama: 22.01.2023 17:37:46
214
A+
A-

AŞI TAKVİMİ AKSATILIYOR

Yeni doğanlar için hastanelerde yapılan ilk aşı sonrası aileler, aşı takvimine göre belli süre içinde yapması gereken aşıları bulamıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan aşı takvimi aşılar bulunmadığı için aksatılıyor. Aşı programında yer alan aşı sayısı 13 iken aile hekimlerinde hiçbiri bulunmuyor. Yeni doğandan itibaren 2,5 yaşına kadar yapılması gereken “BCG (Verem) Aşısı, Difteri, Tetanoz ve Boğmaca (DTB) Aşısı, Hemophilus İnfluenzae Tip B Aşısı, Hepatit B Aşısı, Çocuk Felci (Polio) Aşısı, Pnömokok Aşısı” aşıları yaklaşık 2 aydır bulunmadığı belirtiliyor.

2 AYDIR AŞI BULUNMUYOR…

Çocuklarına aşı yapamayan aileler, aşılama takviminin geçmesinden dolayı hatırlatma dozlarının da işe yaramayacağını belirttiler. İki aya yakındır aşı bulunmadığını belirten aileler, “Pandeminin bize yeniden hatırlattığı gibi birçok bulaşıcı hastalık, günümüzde de insanlar için tehlikeli olmaya devam etmektedir. Bu hastalıklardan korunmanın en pratik yolu ise aşılamadır. ASM’lere bakanlık tarafından gönderilen aşılarının temininde zorluk yaşanıyor ve dağıtılmıyor. Yetkililer sorunun Bakanlığının temininden kaynaklandığını belirtiyorlar. Aşı teminindeki sıkıntı nerden kaynaklanıyorsa bir an önce çözülmeli” diye konuştular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.