“Batmanlı umrecileri aktarmasız götürüyoruz”

Batman’da Diyanet Başkanlığı dışında ilk defa bir turizm acentası tarafından Batman-Medine arası direkt uçuş ile vatandaşların umre vazifelerini yapıp oradan da Batman’a dönüşleri sağlandı.

“Batmanlı umrecileri aktarmasız götürüyoruz”
Yayınlama: 23.01.2023 16:00:23
603
A+
A-

“GURUR DUYULACAK BİR ORGANİZASYON”

Batman’ın yetkili firması Zennurayn Turizm organizasyonuyla tamamı Batmanlı olan 194 kişi Türk Hava Yolları uçağı ile 3 Ocak 2023’te Batman’dan Medine’ye götürüldü. Burada Umre vazifelerini yerine getiren Batmanlılar 22 Ocak 2023 tarihinde TK 5027 sayılı uçak ile Cidde Havaalanından kalkış yaptıktan sonra, 22 Ocak 2023 saat 19.35’de Batman’a döndüler. Diyanet İşleri Başkanlığı ile anlaşmalı olan Zennurayn Turizm yetkili firma sahibi Nurettin Balta “Batman’da vatandaşlar hep Diyanet organizasyonu ile Medine’ye Umre için götürülüyordu ama ilk defa Diyanet dışında bir acenta tarafından vatandaşların Medineye gidiş ve gelişleri sağlanıyor. O bakımdan bu durum Batman adına, firmamız adına gerçekten onur ve gurur duyulacak bir durum” dedi.

“AKTARMASIZ BİR SEFER GERÇEKLEŞTİRDİK”

4 Yıldır Zennurayn Turizm acentası yetkilisi olarak hizmet verdiklerini kaydeden Nurettin Balta, “194 kişilik bir uçakla Batman-Medine arası direkt ve aktarmasız bir uçuş gerçekleştirdik. Umre vazifelerini yerine getiren bu 194 Batmanlı kardeşimizin Medine’den Batman’a dönüşlerini sağlamanın sevincini yaşamaktayız. Hac- Umre organizasyonu kapsamında bir dahaki Batman-Medine ve Medine-Batman uçak seferimizi 19 Şubat’ta gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“ULUSLAR ARASI YETKİ BELGEMİZ VAR”

Bu tür organizasyonların yetki belgesi olmadan yapılamadığına dikkat çeken başarılı turizmci Balta, “Bizim Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nden aldığımız yetki belgemiz var. Yani akreditasyon sertifikasına haiz bir acenteyiz. Bu belgeyi de Madrid’den aldık. Bütün dünya oradan alıyor. Yetki belgesi formasyonu olmayan uluslararası sefer yapamaz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.