Çekme arabalarıyla ekmek mücadele veriyorlar

Yarım asırlık hamallar, yük çekme arabalarıyla Batmanlı esnafların Türkiye’nin birçok ilinden sipariş ettikleri malları adreslerine teslim ediyorlar.

Çekme arabalarıyla ekmek mücadele veriyorlar
Advert
Yayınlama: 02.01.2023 12:18:16
477
A+
A-

Batman’da taşımacılık hizmeti veren bir firmada çalışan Mahsum Ergül ve Süleyman Aksak isimli hamallar, Türkiye’nin bir çok ilinden sipariş edilen esnaf mallarını tek tek adreslerine teslim ediyorlar. İki tekerlekli pratik yük taşıma araçlarıyla ürün taşıdıklarını belirten 54 yaşındaki hamal Mahsum Ergül, bazen 150 kiloya yakın bir malı küçük aracıyla taşıdığını ifade etti.

‘ÇALIŞMASAK AÇ KALIRIZ’

Hamallığı ihtiyaçtan dolayı yaptıklarını belirten Süleyman Aksak, “Başka bir iş yok, mecburen hamallık yapıyoruz. Bu devirde kimse iş vermiyor. Çalışmasak çocuklar aç kalacak” diye konuştu. Bu iş olmasaydı devlet kapısında olmak üzere her işi yapmayı, hatta çöpçülük bile yapmaya razı olduğunu kaydeden 52 yaşındaki emekçi vatandaş Ergül de, “İŞKUR dahil olmak üzere bir çok iş başvurusu yapmamıza rağmen sonuç alamadık.  Sadece batıdan gelen malları değil, şehir içinde de ürün taşıma ve teslimatını yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Haber: Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.