Esnaflardan ATM isteği

Batman Çarşı merkezinde ATM yetersizliği yüzünden nakit para ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten vatandaşların yanı sıra, alışveriş hizmeti konusunda sıkıntı yaşayan esnaflar, yetkililerden bu eksikliğin giderilmesi çağrısında bulundular.

Esnaflardan ATM isteği
Yayınlama: 30.01.2023 17:02:06
74
A+
A-

“ÜZERİMİZDE YÜKSEK PARA TAŞIMAK İSTEMİYORUZ”

25-30 Yıldır İstanbul’da ikamet edip aşçılık yapan 50 yaşındaki Aydın Kayar isimli vatandaş, “Batman’da iş güç olmadığı için 1989 yılında İstanbul’a gitmiştim. Evliyim ve 4 çocuğum var. Önceki gün Batman’a geldim. Turgut Özal Bulvarında birçok banka ATM’si var ama çarşıda yok. Biz istiyoruz ki burada da ATM hizmeti verilsin. Çünkü nakit para ihtiyacım oldu ama ATM olmadığı için çekemedim. Üzerimizde yüklü para da taşımak istemiyoruz. Çarşıya gelip alışveriş yapıyoruz ama nakit ihtiyacımız olduğunda buralarda ATM olmadığı için nakit para çekemiyoruz. Bu yüzden alışveriş yapma imkânı bulamayıp geri dönmek zorunda kalıyoruz. Merkezde, Cumhuriyet meydanında ve aralarda birçok ATM olsaydı sıkıntı yaşamazdık. Sadece bir iki bankanın var ama istiyoruz ki çok sayıda bankanın olsun” dedi.

‘PARASAL İŞLEMLERİMİZİ YAPAMIYORUZ’

Çarşı esnaflarından olan Kaplan Giyim mağazası sahibi Ahmet Kaplan,  “İş Bankası, Ziraat ve Halk Bankası dışında Çarşı merkezinde başka banka yok. Olan bankaların da sadece kendi ATM’leri var. Müşteri bize gelip alışveriş yapacak ama nakit para yok üzerinde. POS cihazları da çalışmadığından alışveriş hizmetini gerçekleştiremiyoruz. Dışarıdan gelenlerin yanı sıra esnaf da bu konuda şikâyetçidir. EFT gibi parasal işlemlerimizi yapamıyoruz. Örneğin üzerimizde para olmuyor ve bankaya yatırmamız lazım ama dükkânımızı kapatıp da Turgut Özal Bulvarı’na kadar gidip orada işlem yapmak zorunda kalıyoruz. Çarşıda bulunan bankaların sadece kendilerinin ATM’leri var. Çarşı merkezinde yalnızca 2-3 adet gibi az sayıda ATM olmasından dolayı oluşan yığılmanın da önüne geçilmesi için birçok bankaya ait ATM sayılarının arttırılmasının gerekiyor. Yetkililerin bu sıkıntımızı gidermesini istiyoruz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.