“Gültepe’ye 35 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik”

Gültepe Mahallesi H. Adile Kubba taziye evinde gerçekleştirilen mahalle buluşmasında Gültepe’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşan Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, 2021-2022 yılları arasında mahallede 35 bin 465 ton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Özkan, “Gültepe mahallemizde 22 bin 693 metrekare parke taşı ve kaldırım çalışması yapıldı.

“Gültepe’ye 35 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik”
Yayınlama: 12.01.2023 16:33:17
119
A+
A-

Direklere led montajı yapılarak mahallemizin aydınlatılması sağlanmıştır. Gültepe mahallesinde 2023 yılı içerisinde de hem asfalt serimi, hem de yol açma ve aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Bu mahallemizde yine dediğimiz tarihler arasında 3 bin 830 metre içme suyu hattı döşenmiştir. 12 bin metrekare kanalizasyon hattı döşenmiş. Aynı şekilde bin 800 metrekare de yağmur suyu hattı döşenmiştir. Gültepe mahallesinde altyapıda toplamda 17 bin 630 metre yeni hat döşemesi yapılmıştır” dedi.

“EN YOĞUN YEŞİL ALANA SAHİP SEMT, GÜLTEPE”

Gültepe mahallesinde yeşillendirme çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydeden Özkan, “Gültepe, parklar bakımından da en yoğun çalışmaların yapıldığı semtlerden bir tanesidir. Bu mahallemizde Ercan Gün Parkı 3 bin 200 metrekare, yine karşı tarafta Ercan Gün Parkı’nın devamı olan 4 bin 370 metrekare, Karabağ Parkı Mavi Kent sitesi önündeki park, İstiklal Kent Parkı gibi birçok park, havaalanı güzergahındaki peyzaj çalışmaları bu mahallemizde tamamlanmıştır. Batman’daki yeşil alan miktarının en yoğun olduğu semtlerimizin başında Gültepe mahallesi gelmektedir” diye konuştu.

“3 BİN 357 ADET AĞAÇ DİKİMİ YAPILDI”

Örnek tandır uygulamasını Gültepe’de başlattıklarını kaydeden Özkan, “Çok da güzel tepkiler aldık. Bunu diğer mahallelerimizde de geliştireceğiz. Aynı zamanda Gültepe mahallemizi parkların yanında ağaç dikme suretiyle de yeşillendirmeye çalıştık. Bu mahallemizde 3 bin 357 adet ağaç dikimi yapıldı. Mahallemiz ağaç dikimi ve parklarla beraber toplam 252 bin 369 metrekare yeşil alana kavuşmuş oldu. Yine 2023 yılında da imarda park olan alanlarda yeşillendirme, ağaçlandırma ve hat çalışmaları yine diğer çalışmalar gibi yapılacaktır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.