“Halklar anadilleriyle eğitim almalı”

Batman Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek, tüm halkların kendi ana dilleriyle eğitim almaları gerektiğini belirtti.

“Halklar anadilleriyle eğitim almalı”
Yayınlama: 15.01.2023 16:51:58
82
A+
A-

Dilin toplumlara yön verdiğini aynı zamanda toplumların da dile yön verdiğini kaydeden Başkan Şimşek, “Dil, toplumların kimliği haline gelmektedir. Bir ülkenin sosyal ve ekonomik olarak gelişme kaydedebilmesi için o ülke çocuklarının kendi dilleri ve kültürleri ile büyümelerinin önü açılmalı ve yeni nesiller için bunlar kayıtsız şartsız sağlanmalıdır” dedi.

‘ÇOCUKLAR ANADİLİNDE EĞİTİM ALMALI’

Anadilinde eğitim hakkının tüm yönleriyle serbest hale getirilip uygulamaya konulduğunda anlam kazanacağına dikkat çeken Şimşek “Bilimsel olarak da ispatlanan bu doğruların dışında, anadilinde eğitimin önü kapatılıp, anadilin böyle de savunulup korunabileceği belirlemesi bir aldatmacadan öteye gidemeyecektir. Ülkemizde anadili Kürtçe, Arapça, Lazca, Ermenice, Hemşince, Çeçence, Süryanice.. vb. olan çocuklar kendi dillerinden koparılmaktadır. Bu durum tüm toplumu etkilemekle beraber en çok çocukları etkilemektedir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.