Hem soğuk, hem ekmek mücadelesi

Batman Raman mahallesinde her hafta kurulan Perşembe pazarı, vatandaşların alışverişte yoğunluk oluşturduğu güzergahlardan biri olmaya devam ediyor.  Pazarcı esnafı, zincir marketlerin pazarcılığı bitirdiğini belirterek tepki gösterdi. Pazar esnafı bir yandan soğuk geçen kış şartlarında üşümemek için ateş yakarak ısınmaya çalışırken bir yandan da zorlu hayat şartlarında ayakta kalmanın mücadelesini veriyorlar. 

Hem soğuk, hem ekmek mücadelesi
Yayınlama: 05.01.2023 14:15:15
Düzenleme: 05.01.2023 15:31
140
A+
A-

“PAZARCILIK İŞİ ÖLDÜ”

30 Yıldan fazladır pazarcılık yapan 52 yaşındaki pazarcı Üzeyir Taş, “Pazarcılıkta eski zamanlardaki gibi iş kalmadı. Hatırlarım da bir zamanlar çalıştığım bir günün parasıyla 10-15 teneke yağ alabilirdim. Ama şimdi 1 teneke yağ bile alamaz duruma geldik. Paranın değeri kalmadı.  Pazarcılık bir yana, zaten alışveriş denen kavram kalmadı. Bu zincir marketler pazarcılığı bitirdi. Pazarcı ne satıyorsa aynısını büyük zincir marketler de satıyor. 5-10 büyük market, 10 bin pazarcının ekmeğiyle oynuyor” dedi.

ATEŞ YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞIYORLAR

Deneyimli pazarcı Üzeyir Taş, “Havalar soğuk olduğu için arada sırada ateş yakarak ısınmaya çalışıyoruz. Çünkü sabahın erken saatlerinde kimi arkadaşımız hale gidip sebze meyve getiriyor, kimisi de tezgahını, çadırını kuruyor. Gün boyu da dışarıda çık alanda kaldığımızdan dolayı ateş yakmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.