“HIRSIZLARI YAKALAYAMAMAK GİBİ BİR PROBLEMİMİZ YOK”

Batman Valisi Ekrem Canalp 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

“HIRSIZLARI YAKALAYAMAMAK GİBİ BİR PROBLEMİMİZ YOK”
Yayınlama: 10.01.2023 14:13:26
Düzenleme: 10.01.2023 16:16
110
A+
A-

Sohbet havasında geçen etkinlikte soruları da yanıtlayan Vali Canalp,  hırsızlıkla mücadele konusunda son çıkacak 7. Yargı paketinde hırsızlığa verilen cezanın arttırılması ilgili maddenin işlerini çok kolaylaştıracağını belirtti.  Vali Canalp, “ Hırsızları yakalayamamak konusunda bizim bir problemimiz yok, yakalıyoruz. Ama mesele yakalamış olduğumuz kişilerin bir süre sonra çıktıktan sonra bu hırsızlığı devam ediyor olmalarından kaynaklanan özel bir problemimiz var. Bunu da önünün kesilmesinin yolu-yöntemi nedir? Cezaların arttırılmasıdır. Son yargı paketinde de bu şekilde bir düzenleme var; inşallah bu geçtiği zaman da içimiz çok rahatlayacak diye düşünüyorum” dedi.

“KAPKAÇ OLAYLARININ KESİLMESİNİN NEDENİ, CEZALARIN ARTTIRILMASI”

Geçmişte Türkiye’nin gündemini yoğun şekilde meşgul eden kapkaççılık olaylarının durmasının sebebinin kapkaça verilen cezaların arttırılmış olmasından kaynaklandığını kaydeden Vali Canalp, “ Oysa Polis ve Jandarma öncesinde de aynı mücadeleyi devam ettiriyordu. Verilen cezalar caydırıcı olunca kapkaç olayları da birden bire şak diye kesildi. Kapkaça verilen ceza arttırıldı ve 1 günde, 2 günde bir baktık ki bütün kapkaççılar bu işten vazgeçti” dedi.

“HER VALİNİN 6 GÜNDEN 1’İNİN KÖYDE GEÇMESİ GEREKİR”

Sıkça köy ziyaretleri yapma konusunda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Canalp, “  Bazı sosyal medya mesajlarını bana gösteriyorlar;  Bu kadar köye gitmenin gereği var mı, şehir var diyorlar. Ben şöyle söyleyeyim; Bu net bir hesap hatasıdır. Neden net  bir hesap hatasıdır? Bizim köylerimizde 100 bin insan yaşıyor. Batman’ın nüfusu 628 bin. Kabaca söylüyorum, her  kamu görevlisinin, her il müdürünün, her valinin demek ki normal şartlar altında 6 gününden 1 gününün köyde geçmesi lazım. Benim 6 günümden 1 günü köyde geçmiyor. 12 günden 1 günüm de köyden geçmiyor. Benim çok az daha günüm köylerde geçiyor. Eğer bir kardeş payı yapacak olursak, 100 bin nüfus köyde yaşıyorsa, 628 bin nüfus da varsa, köylünün payına düşen altıda 6’da 1’dir” dedi.

“ İL MÜDÜRÜM KÖYLÜNÜN NE YAŞADIĞINI BİLMELİ”

Bazı köylülerin hiç köylerine vali gelmediğini söylediklerinde üzüldüğünü ve bu durumu sinir bozucu bulduğunu kaydeden Vali Canalp, “ Bu köyün tarihinde ilk defa vali geldi diyen köylüleri gördükçe  vallahi çok da sinir oluyorum. Çok da canım sıkılıyor. Bu olamaz, olmaması gerekiyor. Ben il müdürlerimle beraber gidiyorum. Ve  il müdürüm hayatında o köylere gitmemiş. İlk defa görüyor. Eğer il müdürüm o köyün ne olduğunu bilmiyorsa,  o köylünün  ne yaşadığını  bilmiyorsa,  o köylü kendi dairesine geldiği zaman da, kiminle muhatap olduğunu bilmiyor” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.