Kırmızı ette fiyatlar uçuşa geçti

Batman’da dana eti fiyatının kasaplarda 180 TL, marketlerde ise 190 TL’ye kadar çıkması yüzünden vatandaşlar et alıp yiyemez hale geldi.

Kırmızı ette fiyatlar uçuşa geçti
Yayınlama: 16.01.2023 18:08:49
279
A+
A-

“HÜKÜMET SESSİZLİĞİNİ BOZSUN”

Hükümetin bu konuda sessizliğini bozup bir açıklama yapması halinde et fiyatının düşeceğini kaydeden Batman Kasaplar Derneği Başkanı M. Ali Rüzgar, “Defalarca bu konuda açıklama yapmamıza rağmen hükümetin sessiz kalmasına bir anlam veremiyoruz” dedi. Arpanın yem olarak fiyatının 7 TL’den 5,5 TL’ye kadar indiğini,  yakıtın da 30 TL’den 21 TL’ye düşmesine rağmen ete devamlı zam geldiğini kaydeden Başkan Rüzgar, “Son 3 ayda ete defalarca zam geldi. Kasaplar bu zamlar nedeniyle günlük etiket değiştirmek zorunda kalıyorlar. Bu zamlar biz kasaplardan kaynaklanmıyor. Millet kesinlikle bunu kasaplardan bilmesin. İnanın bir vatandaş olarak ben de bu zamlardan rahatsız oluyorum” dedi.

“KAÇAK ET TRANSFERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Et fiyatındaki yüksek fiyatların nedenlerinden birisinin de sınırdan kaçak bir şekilde Irak’a canlı hayvan geçirilmesi olduğuna dikkat çeken Başkan Rüzgar, “Şuan sınırdan her gün 4 kamyon dolusu canlı hayvan kaçak yollarla sınırdan geçiriliyor. Vatandaşın et ihtiyacı varken neden dışarıya gidiyor? Sınırdan insanlar geçemezken bu kadar canlı hayvanın sınırdan kaçak yollarla Irak’a gönderilmesine engel olunmalıdır. Hükümetin tek bir açıklaması yeter. ‘Ben ithal ederim’ derse yeter” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.