“Koruyucu Meleğim Annem” projesi başladı

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, öğrencilerin annelerine yönelik olarak yürütülen “Koruyucu Meleğim Annem” projesinin ikinci etabı veli eğitimleri ile başladı.

“Koruyucu Meleğim Annem” projesi başladı
Yayınlama: 12.01.2023 16:14:44
59
A+
A-

2021-2022 eğitim-öğretim yılında ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik yapılan proje, 2022-2023eğitim öğretim yılında anaokulu ve ilkokullarda öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik yapılmaya başladı.

“ÇOCUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ”

Tüm velileri Rehberlik Araştırma Merkezimiz tarafından düzenlenen eğitimlere davet eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran,  “2021 yılının Eylül ayında başlattığımız Koruyucu Meleğim Annem projesi kapsamında geçen sene 8 ay boyunca hafta sonları düzenlenen eğitimlerle 5.944 veliye ulaşmıştık. Proje kapsamında ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilerimizin annelerine yönelik bağımlılık, ergenlik dönemi ve bağımlılıktan korunma yöntemleri, ebeveyn tutumları ve okul başarısında ailenin rolü konularında gönüllü rehber öğretmenlerimiz tarafından eğitimler verildi. Ayrıca annelere konular hakkında bilgilendirmelerin bulunduğu Ebeveyn Bağımlılık Bilgilendirme kitapçığı da dağıtılmıştı. 2022 yılı Eylül ayında başlattığımız projenin ikinci etabında da ilimizde görev yapan 19 gönüllü rehber öğretmen/psikolojik danışmandan oluşan ekibimiz ile okul öncesi ve ilkokulda öğrenim gören öğrencilerin annelerine bağımlılık, sağlıklı yaşam, çocukların gelişim dönemi özellikleri, okul başarısında anne-baba tutumları konularında eğitimler verilmeye başlandı. Bu eğitimler neticesinde annelerimizi bilgilendirmek ve onların farkındalık düzeylerini arttırmayı amaçlıyoruz. Hep birlikte el ele vererek çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Bu vesile çocuklarımız için gece gündüz demeden çalışan ve çabalayan, her türlü fedakarlığı ortaya koyan özellikle bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.