“Kütüphanecilikte ‘Batman Modeli’ örnek olacak”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman’da kütüphanecilikte yeni bir döneme girileceğini ve oluşturulacak yeni ‘Batman Modeli’nin tüm şehirlere örnek olacağını söyledi.

“Kütüphanecilikte ‘Batman Modeli’ örnek olacak”
Yayınlama: 09.01.2023 18:10:10
31
A+
A-

İKİ MAHALLEYE MODERN KÜTÜPHANE

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi şehre sembol olacak iki yeni kütüphanenin yapımına kısa zamanda başlıyor. Tilmerç ve Bayındır mahallelerine yapılacak iki kütüphanenin de tamamlanmasıyla öğrencilerin ders çalışma alanları kapasitesi yüzde 42,7’den, yüzde 58,4 yükselecek. Kütüphaneleri artık eski kalıplarından kurtularak vatandaşların ücretsiz bir şekilde her türlü hizmeti alabileceği alanlar olarak planlamak istediklerini belirten Vali Canalp, “Şehir merkezinde yapımını tamamladığımız Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesini merkez alarak Merkez- Çeper anlayışı ile şehrin çeperlerine yeni, modern ve o mahallelinin yürüyerek ulaşabileceği kütüphaneler kuracağız. Ayrıca, yeni yapacağımız kütüphaneleri Green Library (Yeşil Kütüphane) anlayışı ile inşa edeceğiz. Böylece kütüphanelerimiz daha ulaşılabilir hale gelecek” dedi.

ÇOCUK VE BEBEK KÜTÜPHANESİ KURULACAK

Vali Canalp’in başkanlığında yapılan toplantıya, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aldemir ve ilgili kurum yöneticileri de katıldı. Vali Canalp, “Şehrin merkezine kurulacak bir çocuk ve bebek kütüphanesi için de bugün itibariyle çalışmalarımıza başlıyoruz. Böylece şehir merkezinde ve çeperlerinde kurulacak kütüphanelere ilave olarak yine çeperlerde oluşturulacak yeni ders çalışma alanları kurulacak. Yeşil kütüphane çalışmamızı tamamlayıp merkezde kuracağımız Çocuk ve Bebek Kütüphanesi’ni de kurduğumuzda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir ‘Batman Modeli’ oluşturacağız. Bu şehrin gençleri bizim geleceğimiz. Onlar için ne yaparsak az” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.