“Maaş zamları eriyip buharlaştı”

Batman Emek Platformu tarafından Atatürk Parkında gerçekleştirilen basın açıklamasında emekçilerin sefalet ücreti ile yaşamaya mahkum edildiği ifade edildi.

“Maaş zamları eriyip buharlaştı”
Advert
Yayınlama: 12.01.2023 18:12:16
1.623
A+
A-

“GELEN ZAMLARLA HAYATIMIZI İDAME EDEMEYİZ”

Son dönemde yaşanan ekonomik kriz ve zamlarla ilgili bir süreci hep birlikte yaşadıklarını belirten SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan, “Bugün burada sadece memurlar değil, bugün burada işçiler, emekli dernekleri, esnaflar ve yaşanan sürece karşı düşüncelerini ifade etmek isteyen, tepkisini ortaya koymak isteyen bütün yapılarımız var. Bizler biliyoruz ki, yüzdelik zamlarla, talep etmekle yarınımızı çok iyi yapma şansımız yok. Bugün yüzde 100’ünü bile istersek, gelen zamlarla, gelen faturalarla hayatımızı idame ettirme şansımızın olmadığını hepimiz biliyoruz” dedi.

“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Basın açıklamasını okuyan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, sadece bir yıl önce yoksulluk sınırının yaklaşık yarısına denk gelen en düşük emekçi maaşının bugün yoksulluk sınırının üçte birine kadar indiğini belirtti. Başkan Kartal, “Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Asgari ücrete, maaşlarımıza ve emeklilere yapılan göstermelik artışlar daha ceplerimize girmeden eriyip buharlaştı. Toplumun geniş kesimlerinin temel harcama kalemleri olan kira, ulaşım, doğalgaz, elektrik ve gıda ürünlerinde yapılan fahiş zamlar geçinmemizi, ay sonunu getirmemizi imkânsız hale getirdi. Batman emek güçleri olarak en temel talebimiz olan insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebine sahip çıkmak için tüm kesimleri omuz omuza vermeye çağırıyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.