“Matematikteki öğrenmeyi değiştiriyoruz”

Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak amacıyla Mili Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Matematik Seferberliği’ kapsamında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

“Matematikteki öğrenmeyi değiştiriyoruz”
Yayınlama: 03.01.2023 13:03:42
55
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı ‘her yerde matematik’ anlayışıyla hayata geçirilen ‘Matematik Seferberliği’ kapsamında Batman’da yapılan çalışmalarını kamuoyuyla paylaşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 27 Temmuz 2022’de başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında ilimizde birçok projeyi ve çalışmayı hayata geçirdik. Bu seferberlik ile birlikte matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştirmeyi hedefliyoruz. Yeni yaklaşım ile birlikte öğrencilerimiz matematiği severek öğrenecek ve öğrendiklerini yaşama uyarlayacaklar. Öğrencileri, matematik dersindeki soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratiğe dökmelerini sağlayacağız” dedi.

MATEMATİK ATÖLYESİ KURULDU

Matematik seferberliği kapsamında Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde öğretmen ve öğrencilerin istifade etmeleri için matematik atölyesini açtıklarını belirten Müdür Kurtaran, “Açtığımız atölyede öğrencilerimiz hem matematik materyal sergisini gezme fırsatı buldular hem de matematik dersi ile ilgili belgesel gösterimine katıldılar. İlk etapta matematik atölyesi materyal tanıtımına ve matematik belgesellerine ortaokul ve lise bünyesinde görev yapan 160 öğretmenimiz ile 420 öğrencimiz katıldı. Bu şekilde yapılacak gezilerle tüm öğrencilerimizin atölyeyi ziyaret etmelerini hedefliyoruz” diye konuştu.

METEMATİK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Batman’da matematik konusunda yapılan çalışmalarla birlikte Bakanlığın hayata geçirdiği ve geçireceği yeni proje ile birlikte çok daha fazla bu alana eğileceklerini kaydeden Kurtaran, “Batman Anadolu lisemizin bünyesinde bu yıl 62 ortaokulun katılımıyla ‘Kim Korkar Matematikten’ yarışması düzenledik. Bu yıl 7. düzenlediğimiz matematik bilgi yarışmamızda dereceye giren öğrencilere teşvik amaçlı ödül ve hediyeler verildi. Ayrıca İl Müdürlüğümüz ve Batman Üniversitesi işbirliği ile ilimizde görev yapan matematik öğretmenlerimize yönelik matematik paneli düzenledi. Gerçekleşen panelde 380 matematik öğretmenimize Matematiğe Genel Bakış, Matematiğin Okul Dışında Öğrenme Metotları, Matematik Okuryazarlığı, Matematik Dilinin Etkin Kullanılması, Matematik Fobisi ve Matematikte Ölçme Değerlendirme Soru Hazırlama Teknikleri, PİSA ile Beceri Temelli Sorular konularında sunumlar yapıldı” dedi.

MATEMATİK DİJİTAL EĞİTİM PLATFORMU

Matematik Seferberliği kapsamında Matematik Dijital Eğitim Platformu kurulduğunu kaydeden Kurtaran, “Milli Eğitim Bakanlığımızca okul öncesinden üniversiteye tüm kademelerde matematik beceri ve yeterliklerini artırmak, öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini, öğretmenlerin ise bu alandaki mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Matematik Seferberliği kapsamında Matematik Dijital Eğitim Platformu (matematik.eba.gov.tr) kuruldu. ‘Eğlen, Keşfet, Öğren’ sloganıyla kurulan platform, müfredata bağlı olmadan matematiğin günlük hayattaki yerini animasyon, video ve etkileşimli içerikler sunarak keşif süreçlerini destekliyor, öğrencilerin sınıfta edindikleri kazanımları oyunlarla pekiştiriyor. Öğrencilerin eğlenerek ve keşfederek matematik öğrendiği platformda tekrar eğitimleri için konu özetleri ve konu anlatım videolarıyla sınıf içi öğrenme süreçlerini de destekliyor” diye konuştu.

TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ ELDE EDİLDİ…

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisinde Türk Telekom Anadolu Lisemizin hazırladığı proje yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda Türkiye ikincisi olarak derece almıştır.  Ölçme Değerlendirme Merkezimiz tarafından ilimizde görev yapan 127 matematik öğretmenimize matematik test hazırlama teknikleri kursu verildi. Matematik Seferberliği kapsamındaki çalışmalarımıza arttırarak devam edeceğiz. Öğrencilerimizin matematik dersini severek öğrenmeleri için yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.