Öğrenci kongresine yoğun ilgi

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde ilki düzenlenen Batman Üniversitesi 1. Uluslararası Öğrenci Kongresi’23, başarıyla tamamlandı. Merkez kampüs konferans salonunda yüz yüze ve online oturumlarla gerçekleştirilen kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Öğrenci kongresine yoğun ilgi
Yayınlama: 17.01.2023 14:18:09
41
A+
A-

170 BİLDİRİDEN 89’U KABUL EDİLDİ

Kongrenin kısa tanıtım videosunun gösteriminin ardından kongrenin açış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Öğr. Gör. Ayşegül Saylan, kongre fikrinin ortaya çıkmasına ilham veren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in öncülüğünde öğrenci odaklı yaklaşımı benimsenmesi ve bu yönde çalışmalar yürütülmesi olduğunu belirtti. Kongrenin istatistikleri hakkında bilgiler veren Saylan, “Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin sözlü bildirileriyle katıldıkları ilk öğrenci kongremiz olmasına rağmen 33 farklı üniversiteden 170’in üzerinde bildiri başvurusu aldık. Multidisipliner bir anlayış ile konu sınırlaması bulunmayan kongremizde farklı alanlardan; 10’u doktora, 53’ü yüksek lisans, 22’si lisans, 4’ü de ön lisans olmak üzere toplam 89 bildiri titiz bir inceleme sonucunda kabul edildi. Bu bildirilerin 59’u Sosyal Bilimler, 25’i Fen Bilimleri ve 5’i ise Sağlık Bilimleri alanlarından geldi” dedi.

TECRÜBELERİNİ ÖĞRENCİLERE ANLATTILAR

Kongreye online bağlanan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Resul Yalçın, yurt dışında eğitim gördüğü ve akademisyenlik yaptığı dönemlere ait tecrübelerini anlatarak öğrencilere yurtdışı burs ve eğitim olanakları hakkında önemli bilgiler verdi. İstanbul Devlet Tiyatroları Sanatçısı Celal Kadri Kınoğlu da kongreye katılan öğrencilerin motivasyonlarını artırmak amacıyla gönderdiği videoda, öğrencilerin başarılı olabilmeleri için öncelikle sevdikleri ve kendilerini mutlu hissettikleri işi yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde “En İyi Bildiri” ödülünün verildiği kongrenin açılış töreni, Batman Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenen “Siz Gördünüz Mü?” isimli skeç gösterisiyle sona erdi. Farklı oturumlarda yüz yüze ve online bildiri sunumlarının gerçekleştirildiği kongre, katılımcılara katılım belgelerinin takdim edilmesiyle başarılı bir şekilde tamamlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.