Okullarda sera ve tarım alanları yapıldı

Kozluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, tarım eğitiminin yapıldığı sera ve alanları inceledi.

Okullarda sera ve tarım alanları yapıldı
Advert
Yayınlama: 24.01.2023 14:40:22
58
A+
A-

Okula kazandırılan sera ve tarım alanlarında yapılan çalışmaları inceleyen Kurtaran, çalışmalar hakkında Okul Müdürü İlhan Altuner’den bilgi aldı.

Mesleki eğitimi güçlendirmek için çok büyük çaba sarf ettiklerini belirten Müdür Kurtaran, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak mesleki eğitimi güçlendirmek için yaptığımız en önemli değişiklik işgücü piyasası temsilcilerinin tüm eğitim süreçlerine dahil etmek oldu. Bunun için iş gücü piyasası temsilcilerini eğitim süreçlerinin tamamına dahil ettik. Mesleki eğitim ile ilgili her durumda iş gücü piyasası ile birlikte hareket ediyoruz. Liselerimizde açtığımız tarım bölümleri ile birlikte özellikle iklim değişikliği, kuraklık ve besin zinciri sorunlarının giderek daha önemli hale geldiği son yıllarda bu konuda önemli bir adım atmış olduk. Okullarımızda oluşturduğumuz bu güzide sera ve tarım alanları ile birlikte öğrencilerimize erken yaşlarda bu konuda farkındalık oluşturuyor ve bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Okullarımızda yapılan bu çalışmaların ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.